© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Június
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : POHNER ÁDÁM HÉTFŐN VERSENYEZ A BOCUSE D'OR EURÓPAI DÖNTŐJÉN TORINÓBAN

POHNER ÁDÁM HÉTFŐN VERSENYEZ A BOCUSE D'OR EURÓPAI DÖNTŐJÉN TORINÓBAN

A Magyarországot képviselő Pohner Ádám hétfőn, a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének első napján versenyez Torinóban.


     A megmérettetésen a kontinens 20 szakácsa méri össze tudását hétfőn és kedden, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre. A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.
    A magyar csapat tagjaként Pohner Ádám munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segíti.
    A Bocuse d'Or szakácsverseny 15. alkalommal megrendezett európai döntője az évszázad séfjének tartott, 2018 elején elhunyt Paul Bocuse-nek és az olasz gasztronómiai hagyomány megújítójaként ismert, 2017 végén elhunyt Gualtiero Marchesinek kíván emléket állítani.
    A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használniuk, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet. Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely a döntő előtti napig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálniuk kreációikat.
    A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg. A zsűri 14 nagy nevű séfből áll: köztük lesz a francia Jerome Bocuse, a verseny alapítójának fia és a Bocuse d' Or jelenlegi elnöke, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az olasz sztárséf, Carlo Cracco tiszteletbeli elnök.
    A Gourmet Expoforum keretein belül zajló versennyel párhuzamosan már vasárnaptól zajlik a Cukrászati Világkupa, a Coupe du Monde de la Pâtisserie verseny európai válogatója.
    Mindkét verseny központi helyszíne az egykori Fiat-autógyárból kialakított Lingotto-területe, ahol 1300 néző tudja figyelni a szakácsok munkáját.

  2018.06.10.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- FÁBA SZORULT NÉMET REPESZAKNAGRÁNÁTOT TALÁLTAK A SIROKI ERDŐBEN

- TÖBB SZÁZ HAMIS ÓRÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK A REPÜLŐTÉREN

- KÉNYSZERLESZÁLLÁST HAJTOTT VÉGRE EGY REPÜLŐGÉP BUDAPESTEN

- AZ ÉV LEGNAGYOBB ÁTVERÉSE: DÍJAZTÁK A NÉPSZERŰ CSOKIGYÁR A MILKA LEGARCÁTLANABB REKLÁMHÚZÁSÁT

- HOLTAN TALÁLTAK EGY VÁLTÓKEZELŐT A KÖRÖSLADÁNYI VASÚTÁLLOMÁSON

- AZ ADRIAI-TENGER EGYIK LEGRÉGEBBI HAJÓRONCSÁT FEDEZTÉK FEL HORVÁTORSZÁGBAN

- BÉRGYILKOSOKKAL MEG AKARTA ÖLETNI HÁROM HARAGOSÁT EGY KECSKEMÉTI FÉRFI

- KÉKSZALAG: SAJÁT REKORDJÁT MEGDÖNTVE A FIFTY-FIFTY NYERTE A TÓKERÜLŐ VERSENYT

- KECSKEMÉT: KÁBÍTÓSZERT ÁRULÓ FIATAL FÉRFI ELLEN JAVASOL VÁDEMELÉST A KECSKEMÉTI RENDŐRSÉG

- TÖBB SZÁZ MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS ROBBANÓESZKÖZ KERÜLT ELŐ DEBRECENBEN

- SPANYOLORSZÁGBAN FOGTÁK EL MAGYARORSZÁG EGYIK LEGKERESETTEBB BŰNÖZŐJÉT