CSABAI KOLBÁSZ-BLUES-PÁLINKA PIKNIKET RENDEZNEK A HÉTVÉGÉN |
|
|
Csabai kolbász-blues-pálinka pikniket rendez három civil szervezet a békési megyeszékhelyen szombaton Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából – tájékoztattak kedden a szervezők. Az ingyenesen látogatható pikniket a Csabai Kolbászklub Egyesület, a Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesület és a Csabai Pálinka Klub szervezi a Csabai Rendezvénypajtában.
|
 |
A BAZSALIKOMOS MÁLNA LETT AZ ÉV FAGYLALTJA |
|
|
A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.
|
 |
GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁLT RENDEZNEK ZALAEGERSZEGEN |
|
|
Június első napján kezdődik a háromnapos Street Food Weekend elnevezésű rendezvénysorozat Zalaegerszegen, s ekkor választják ki a város tortáját is.
|
 |
BUDAPEST: A GOMBÓC, A KAVIÁR ÉS A PEZSGŐ ÁLL AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL KÖZÉPPONTJÁBAN |
|
|
A gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz a központi eleme az idei Gourmet fesztiválnak, amelyen a nemzetközi sztárséfek mellett a magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászatai és pincészetei is bemutatkoznak május 17. és 20. között a Millenáris parkban.
|
 |
AZ ONYX LETT MAGYARORSZÁG ELSŐ KÉT MICHELIN-CSILLAGGAL JUTALMAZOTT ÉTTERME |
|
|
Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Az elismeréseket hétfő este gálaműsor keretében adták át Budapesten, a Várkert bazárban, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt. A Michelin-kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon.
|
 |
BUDAPEST: A VILÁG TIZEDIK LEGJOBB ÉTTERME IS BEMUTATKOZIK A GOURMET FESZTIVÁLON |
|
|
A magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei mellett nemzetközi sztárséfekkel, köztük az osztrák Heinz Reitbauerrel, a világ tizedik legjobb éttermének tulajdonosával is találkozhatnak idén a Gourmet fesztivál látogatói május 17. és 20. között a Millenáris Parkban.
|
 |
KIHIRDETTÉK A BOCUSE D'OR EUROPE MEZŐNYÉT |
|
|
Közzétették a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét. A magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.
|
 |
ANGERMAN LÁSZLÓ LETT MAGYARORSZÁG SOMMELIER BAJNOKA |
|
|
Angermann László (Onyx étterem) nyerte el a Magyarország Sommelier Bajnoka 2018 címet a Magyar Sommelier Szövetség által rendezett bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében. A második helyen Tüü Péter (Arany Kaviár Étterem), míg harmadikként Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl Zeltweg) végzett.
|
 |
A TÚLFELDOLGOZOTT ÉLELMISZEREK FOGYASZTÁSA RÁKKOCKÁZATTAL JÁRHAT |
|
|
Francia tudósok szerint létezhet kapcsolat a túlságosan feldolgozott ételek - sütemények, csirkefalatok, csomagolt kenyérfélék - fogyasztása és a rák kialakulásának kockázata között, de hangsúlyozták, hogy ennek kiderítésére további kutatásokra van szükség. A 105 ezer résztvevő bevonásával végzett kutatás eredményei a tudósok szerint arra utalnak, hogy minél több ilyen ételt fogyaszt valaki, annál nagyobb a daganatos betegség kialakulásának rizikója.
|
 |
AZOK, AKIK LASSAN ESZNEK KISEBB VALÓSZÍNŰSÉGGEL HÍZNAK EL |
|
|
Azok, akik lassan esznek, kisebb valószínűséggel híznak el - állapították meg japán kutatók, akik szerint a vacsora utáni rágcsálnivalók elhagyása, valamint, ha az ember már nem eszik lefekvés előtt két órával segít, az egészséges testsúly elérésében és megőrzésében.
|
 |
|