© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

   Flag Counter

ingyen webstatisztika

 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BUDAPEST: A GOMBÓC, A KAVIÁR ÉS A PEZSGŐ ÁLL AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL KÖZÉPPONTJÁBAN

BUDAPEST: A GOMBÓC, A KAVIÁR ÉS A PEZSGŐ ÁLL AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL KÖZÉPPONTJÁBAN

A gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz a központi eleme az idei Gourmet fesztiválnak, amelyen a nemzetközi sztárséfek mellett a magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászatai és pincészetei is bemutatkoznak május 17. és 20. között a Millenáris parkban.


    Ez a rendezvény mára eljutott oda, hogy megtalálta a helyét mind a közönség, mind a szakma oldaláról - emelte ki az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a program megálmodója. A seregszemle célja, hogy összehozza azokat az éttermeket, cukrászdákat, borászatokat, sörfőzőket, amelyek ma Magyarországon a legjobbat nyújtják a maguk területén és megpróbálja azokat a szélesebb közönséghez is közelebb vinni.
    Nemes Richárd főszervező kiemelte, hogy idén a kaviár, a pezsgő és a gombóc témában tart előadást és ad exkluzív ebédet, vacsorát mások mellett a világ 10. legjobb éttermének számító bécsi Steirereck séfje, Heinz Reitbauer, aki a színpadon öt gombás ételt készít majd el; Latin-Amerika legjobb női szakácsa, Kamilla Seidler, aki a bolíviai és latin-amerikai konyhát népszerűsíti majd; de jelen lesz az isztambuli Neolokal séfje Maksut Askar is, aki az anatóliai gasztronómiát értelmezi újra a színpadon és az általa készített exkluzív vacsorán egyaránt.
    Magyarországról workshopot tart mások mellett Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje; Jahni László, a Kistücsök séfje; Pataki Ádám cukrász vagy Pohner Ádám is, aki Magyarországot képviseli majd a júniusi, torinói Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen.
    Az exkluzív ebédekre és vacsorákra előzetes regisztrációval lehet jelentkezni. Idén több ilyen lehetőség is nyílik, így például egy lengyel Bib Gourmand vacsorára hívja a vendégeket Varsó 4 Bib Gourmand étterme. Ezt a minősítést azok az éttermek kapják, amelyek kiváló minőséget nyújtanak mérsékelt árakon. A program különlegessége, hogy a négy lengyel étterem séfje most főz először együtt ebben a felállásban, nyolcfogásos menüjükhöz az éttermek séfjei és sommelier-i kínálnak magyar borokat.
    A vidéki ebéd sorozat a legizgalmasabb vidéki éttermeket mutatja be, de a legjobb fővárosi éttermeket is külön bontásban ismerheti meg a közönség. Öt budapesti étterem séfje közösen egy ötfogásos menüt is készít a fesztivál közönségének, akiknek a borok helyett most kivételesen az ételekhez készített dzsúszokat és zöldségleveket szolgálnak fel.
    Fördős Zé egyszerű olasz ételeket főz, de készülnek a vezetésével a Street Kitchen konyhájában hamburgerek is, a gasztroszínpadon Szabadfi Szabolcs különleges pizzákat süt és leleplezi Édes Álom nevű süteményük receptjét Varga Margit és Erdős Melinda, a Zazzi két cukrásza.
    Mindezeken túl bemutatkoznak a magyarországi borászatok, lesz kaviárspecialista, különleges rétes, és kóstolható lesz a Gerbeaud cukrászda alapításának 160. évfordulójára készített egyedi csokoládé is bonbon, táblás és torta változatban egyaránt. A két Michelin-csillagos Onyx séfje, Mészáros Ádám és Szabó Ádám keramikus is jelen lesz a rendezvényen; a séf szilvás gombócot, a keramikus az étel részeként megjelenő lebomló ökotányért készít a színpadon.
    A gyerekeket a Kerek Perec gasztronómiai játszótéren és a Chefparade főzőiskolában várják.
    A rendezvény végén átadják a tavaly alapított Gourmet-díjat is, amellyel a közönségszavazatok és egy szakmai zsűri döntése alapján a fesztivál legjobb kiállítóit és ételeit ismerik el.

  2018.04.23.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- DEBRECEN: MEGBOSSZULT EGY HELYSZÍNI BÍRSÁGOT, BÖRTÖN VÁR RÁ

- VÁDAT EMELTEK EGY INTERNETES CSALÓ ELLEN EGERBEN

- LAVINÁBAN ÉLETÉT VESZTETTE EGY TURISTA A LENGYEL-TÁTRÁBAN

- KETTEN MEGHALTAK EGY BALESETBEN BUDAPESTEN, A VÉTKES SOFŐR - HÉT NEPÁLIVAL EGYÜTT - ELMENEKÜLT

- MEGNYÍLT A MAGYAR PAVILON A VELENCEI BIENNÁLÉN

- HORMONKÉSZÍTMÉNYEKET TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK EGY BOLGÁR KAMIONBAN GYULÁNÁL

- FELSZÁMOLTAK EGY SZERB-MAGYAR BŰNSZERVEZETET BUDAPESTEN - 750 MILLIÓ FORINTNYI DROGOT TALÁLTAK A HATÓSÁGOK!

- SZAKÉRTŐK SZERINT: ÉLÉNKÜL A GASZTROTURIZMUS MAGYARORSZÁGON

- LEGENDÁS MERCEDESEKET BEMUTATÓ KIÁLLÍTÁST RENDEZNEK SZEGEDEN

- FEKETÉN DOLGOZÓ KOSZOVÓI ÁLLAMPOLGÁROKAT UTASÍTOTTAK KI MAGYARORSZÁGRÓL

- TIZENHÉT ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY FÉRFIT, AKI HALÁLRA VERTE AZ ÉLETTÁRSÁT

- TÖBB MINT 250 KILOGRAMMNYI MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS AKNAGRÁNÁTOT TALÁLTAK CSÉP MELLETT, A SZÁNTÓFÖLDÖN

- LETARTÓZTATTAK HÁROM FÉRFIT, AKIK KIRABOLTAK EGY IDŐS EMBERT SZIKSZÓN

- KÁBÍTÓSZER-KERESKEDELEM MIATT VÁDAT EMELTEK NÉGY EMBER ELLEN BUDAPESTEN