© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

   Flag Counter

ingyen webstatisztika

 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BUDAPEST: A KÁPOSZTA A BOCUSE D'OR MAGYAR DÖNTŐJÉNEK PLUSZ ALKOTÓELEME

BUDAPEST: A KÁPOSZTA A BOCUSE D'OR MAGYAR DÖNTŐJÉNEK PLUSZ ALKOTÓELEME

A káposzta lett a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjének plusz alkotóeleme. A kötelező alapanyagot öt zöldség közül sorsolták ki a verseny hivatalos megnyitóján, kedden Budapesten. A versenyt szerdán rendezik meg a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítás keretében. 


    Hamvas Zoltán, a Bocuse d'Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke elmondta, a verseny előtt most van először együtt mind a hat csapat. Még egyszer átnézték a szabályzatot, pontosították a részleteket, majd megtörtént a plusz alapanyag, a káposzta kisorsolása is. A versenyzők a METRO standján kialakított piacon ezután bevásároltak a másnapi fogásokhoz szükséges friss alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből.
    Hamvas Zoltán kiemelte: a Bocuse d'Or egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is. Idén először különdíjjal jutalmazzák azt a csapatot, amelyik leginkább környezettudatosan készíti el a versenyfogásokat.
    "A zsűri szigorúan figyelni fogja, ki mennyi műanyagot, vákuumzacskót, fóliát vagy papírt pocsékol el, ki milyen tisztítószereket, vegyszereket használ. Ez bele fog számítani a konyhai pontokba is" - mondta el Hamvas Zoltán.
    A Bocuse d'Or magyarországi döntőjének győztese képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.
    A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.
    A Bocuse d'Or selejtezőjét jelentős előnnyel Veres István nyerte, második helyen Palágyi Eszter, a harmadikon pedig Haraszti Zsolt végzett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A döntő további három résztvevője között van Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.

  2020.02.04.
 

 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- HOLTAN TALÁLTAK EGY NŐT AZ UTCÁN SZENTESEN

- NYOMOZ A RENDŐRSÉG A BUDAPESTI ISKOLÁSOK ROSSZULLÉTÉT OKOZÓ SZÚRÓS SZAG MIATT

- DEBRECEN: MEGBOSSZULT EGY HELYSZÍNI BÍRSÁGOT, BÖRTÖN VÁR RÁ

- VÁDAT EMELTEK EGY INTERNETES CSALÓ ELLEN EGERBEN

- LAVINÁBAN ÉLETÉT VESZTETTE EGY TURISTA A LENGYEL-TÁTRÁBAN

- KETTEN MEGHALTAK EGY BALESETBEN BUDAPESTEN, A VÉTKES SOFŐR - HÉT NEPÁLIVAL EGYÜTT - ELMENEKÜLT

- MEGNYÍLT A MAGYAR PAVILON A VELENCEI BIENNÁLÉN

- HORMONKÉSZÍTMÉNYEKET TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK EGY BOLGÁR KAMIONBAN GYULÁNÁL

- FELSZÁMOLTAK EGY SZERB-MAGYAR BŰNSZERVEZETET BUDAPESTEN - 750 MILLIÓ FORINTNYI DROGOT TALÁLTAK A HATÓSÁGOK!

- SZAKÉRTŐK SZERINT: ÉLÉNKÜL A GASZTROTURIZMUS MAGYARORSZÁGON

- LEGENDÁS MERCEDESEKET BEMUTATÓ KIÁLLÍTÁST RENDEZNEK SZEGEDEN

- FEKETÉN DOLGOZÓ KOSZOVÓI ÁLLAMPOLGÁROKAT UTASÍTOTTAK KI MAGYARORSZÁGRÓL

- TIZENHÉT ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY FÉRFIT, AKI HALÁLRA VERTE AZ ÉLETTÁRSÁT

- TÖBB MINT 250 KILOGRAMMNYI MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS AKNAGRÁNÁTOT TALÁLTAK CSÉP MELLETT, A SZÁNTÓFÖLDÖN