© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

   Flag Counter

ingyen webstatisztika

 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg hosszúszemű rizs előfőzve, 10 db savanyú káposztalevél, 60 dkg darált sertéshús, ízlés szerint só, őrült fekete bors, őrölt kömény, 1 db tojás, 1 kg savanyú káposzta, 40 dkg kolozsvári szalonna, 3 db babérlevél, néhány egész feketebors, 1 evőkanál fűszerpaprika, a tálaláshoz tejföl, friss kenyér.


    A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előfőzött rizst. A savanyú káposztalevelekről a középső, vastag eret eltávolítjuk, a nagyobb leveleket kettévágjuk. A darált húst ízlés szerint sóval, borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk a rizzsel és a tojással. Ezután a tenyerünkbe fektetünk egy káposztalevelet, alulról kb. 5 cm távolságra egy nagyobb kanál tölteléket helyezünk rá, a levél alját és két oldalát párhuzamosan, szorosan a húsra hajtjuk, majd alulról felfelé felsodorjuk. Ezt megismételjük a többi káposztalevéllel is.
    A vágott káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, öblítsük át.  
    Közben a füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk. Egy nagyobb lábas aljára 2-3 marék savanyú káposztát helyezünk és rátesszük a szalonnadarabokat, majd a töltött káposztaleveleket. A tetejére a maradék vágott káposztát, 2-3 babérlevelet, 1-1 evőkanál szemes borsot és fűszerpaprikát szórunk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy az éppen ellepje, majd takaréklángon, kevergetés nélkül, fedő alatt körülbelül két órán át főzzük. 
    Ha az étel kész, tejföllel és friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

  2020.12.05.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- KETTEN MEGHALTAK EGY BALESETBEN BUDAPESTEN, A VÉTKES SOFŐR - HÉT NEPÁLIVAL EGYÜTT - ELMENEKÜLT

- MEGNYÍLT A MAGYAR PAVILON A VELENCEI BIENNÁLÉN

- HORMONKÉSZÍTMÉNYEKET TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK EGY BOLGÁR KAMIONBAN GYULÁNÁL

- FELSZÁMOLTAK EGY SZERB-MAGYAR BŰNSZERVEZETET BUDAPESTEN - 750 MILLIÓ FORINTNYI DROGOT TALÁLTAK A HATÓSÁGOK!

- SZAKÉRTŐK SZERINT: ÉLÉNKÜL A GASZTROTURIZMUS MAGYARORSZÁGON

- LEGENDÁS MERCEDESEKET BEMUTATÓ KIÁLLÍTÁST RENDEZNEK SZEGEDEN

- FEKETÉN DOLGOZÓ KOSZOVÓI ÁLLAMPOLGÁROKAT UTASÍTOTTAK KI MAGYARORSZÁGRÓL

- TIZENHÉT ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY FÉRFIT, AKI HALÁLRA VERTE AZ ÉLETTÁRSÁT

- TÖBB MINT 250 KILOGRAMMNYI MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS AKNAGRÁNÁTOT TALÁLTAK CSÉP MELLETT, A SZÁNTÓFÖLDÖN

- LETARTÓZTATTAK HÁROM FÉRFIT, AKIK KIRABOLTAK EGY IDŐS EMBERT SZIKSZÓN

- KÁBÍTÓSZER-KERESKEDELEM MIATT VÁDAT EMELTEK NÉGY EMBER ELLEN BUDAPESTEN

- CSIKOS SÁNDOR LETT A NEMZET SZÍNÉSZE

- CIGARETTA- ÉS ALKOHOLCSEMPÉSZEK BUKTAK LE ZALÁBAN

- BUDAPEST: TURISTABUSSZAL ÜTKÖZÖTT A VILLAMOS A KÁLVIN TÉREN