© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Ismét lesz halászléfesztivál Tiszacsegén

Ismét lesz halászléfesztivál Tiszacsegén

Új helyszínen, az önkormányzat biztosította Tisza-parti kéthektáros területen rendezik meg július 7-én az V. Tiszacsegei Halászlé Fesztivált - jelentették be egy keddi sajtótájékoztatón, a helyszínen. Szilágyi Sándor polgármester elmondta: az egykori Tisza-parti kemping helyén kialakított szabadtéri rendezvényközpontban felújították a világítást, színpadot állítanak fel, és a jövő héten szúnyogirtást is tartanak, hogy semmi ne zavarja a fesztivál látogatóit. Terveik szerint a jövőben kalandparkot is létrehoznak a térségben, de lesz úszó büfé a Tiszán, vízi töltőállomás a hajóknak, jet-ski-pálya, dzsesszhajó-kikötő és csónakmotorszerelő-műhely is - vázolta a fejlesztési elképzeléseket Szilágyi Sándor.


    Nagy Sándor főszervező, a Karát Kft. tulajdonosa hozzátette: a helyi halászcsárda által immár ötödik alkalommal megrendezendő fesztivállal elsősorban a tiszacsegei halászlé hírnevét szeretnék öregbíteni, de fontos céljuk a város turisztikai népszerűsítése is.

    A fesztivál központi eleme a szabadban főzött több ezer adag halászlé, amelyet ezen a napon fél áron kínálnak. Idén először, újdonságként a szabadban sült halat is megkóstolhatják a résztvevők.

    Szalai János csárdavezető ez utóbbi kapcsán megjegyezte: paprikás lisztbe forgatott, sült tiszai pontypatkókat kínálnak majd a folyó partján. A halászlé titkos recept alapján készül friss tiszai halból, amelyhez Kalocsa-környéki piros paprikát használnak fel.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM