BUDAPESTEN NYIT ÉTTERMET AZ OSCAR-GÁLÁK SÉFJE |
|
|
A budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét nyár elején Wolfgang Puck Michelin-csillagos osztrák sztárséf, aki 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét.
|
 |
KARÁCSONYI PAVLOVA-KOSZORÚ |
|
|
Hozzávalók: 6 db tojás, fél tasak sütőpor, 20 dkg kristálycukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 db vaníliarúd kikapart magjai, só, 125 milliliter habtejszín, 90 g meggydzsem, a díszítéshez rozmaring, gránátalmamag, valamint különféle bogyós gyümölcsök.
|
 |
ÜNNEPI ÉTKEK: BACONBA GÖNGYÖLT TÖLTÖTT PULYKAMELL |
|
|
Hozzávalók: 70 dkg pulykamellfilé, 25 dkg zöldhagyma, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, petrezselyemzöld, olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, apróra vágott friss rozmaring, zsálya, kakukkfű, őrölt mustármag, 40 dkg szeletelt bacon, nádcukor, balzsamecet, akácméz, kuszkusz, forró víz, 1 nagyobb gránátalma, 1 szál friss koriander, fél citrom frissen facsart leve.
|
 |
KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA |
|
|
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg hosszúszemű rizs előfőzve, 10 db savanyú káposztalevél, 60 dkg darált sertéshús, ízlés szerint só, őrült fekete bors, őrölt kömény, 1 db tojás, 1 kg savanyú káposzta, 40 dkg kolozsvári szalonna, 3 db babérlevél, néhány egész feketebors, 1 evőkanál fűszerpaprika, a tálaláshoz tejföl, friss kenyér.
|
 |
A KAKAÓ FLAVONOIDJAI FOKOZHATJÁK AZ AGY OXIGÉNELLÁTÁSÁT |
|
|
A kakaó flavonoidjai egészséges felnőtteknél fokozzák az agy oxigénellátását, ezzel javítják a kognitív teljesítményt egy új amerikai kutatás szerint.
|
 |
KIHIRDETTÉK AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY GYŐZTESEIT |
|
|
Kihirdették az Év Bejglije verseny győzteseit. A megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; az öttagű zsűri a három csoportból összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt - tudatta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete pénteken.
|
 |
A SÓS KARAMELLÁS SZALONCUKOR LETT IDÉN AZ ÉV SZALONCUKRA |
|
|
A Demeter Chocolate sós karamellás szaloncukra nyerte el Az év szaloncukra 2020 címet; az idén először civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 109 ízt neveztek.
|
 |
MÁSODSZOR LETT A VILÁG LEGJOBB CUKRÁSZA A BELGA PIERRE MARCOLINI |
|
|
Egy diszkrét épület Brüsszel szélén: e falak mögött rejtőzik az a cukrászda, amelyiket 2020-ban a világ legjobbjának választották. Pályafutása során másodszor kapja ezt az elismerést Pierre Marcolini, a belga csokoládégyártó – írja az Euronews.
|
 |
SZÉLL TAMÁS IS RÉSZT VESZ AZ IDEI BOCUSE D'OR EUROPE ZSŰRIJÉBEN |
|
|
Széll Tamás séf is részt vesz az idei Bocuse d'Or Europe zsűrijében; a világ legrangosabb gasztronómiai szakácsversenyének európai döntőjét csütörtökön és pénteken rendezik meg az észtországi Tallinnban.
|
 |
ÉVENTE 30-35 EZER TONNA SÜTŐTÖK TEREM AZ ORSZÁGBAN |
|
|
Évről évre egyre népszerűbb a sütőtök fogyasztása, amelyből évente 30-35 ezer tonnát takarítanak be az országban csaknem 1 800 hektárról - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
|
 |
|