© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Kezes-lábos fesztivál után jön az Etyeki Piknik

Kezes-lábos fesztivál után jön az Etyeki Piknik

 

Bár a hétvégén az utolsó Kezes-lábos fesztiválra várják a látogatókat Etyeken, a bor és gasztronómia ünnepe jövőre is folytatódik: Etyeki Piknik néven új programsorozat kezdődik Budapest szőlőskertjében. Rókusfalvy Pál elmondta, hogy a kiváló minősítést elnyert, az utóbbi években 50-70 ezer látogatót vonzó Kezes-lábos fesztivált azért hagyják abba a "csúcson", hogy felépíthessenek és útjára indítsanak egy másik, remélhetőleg hasonlóan sikeres programsorozatot.


    Az Etyeki Pikniket évszakonként, az etyeki szőlőskerteknél rendezik majd meg, ahol a helység önkormányzatával együttműködve kiépítik az infrastruktúrát, utakat alakítanak ki, pihenőpadokat állítanak fel, és egységes gyümölcsfaültetvényeket telepítenek.

    Gasztronómiai sétányt alakítanak ki, ahol a nyitott pincékben kínált borok mellett hagyományos módon, természetes alapanyagokból készült ételeket, italokat kóstolhatnak majd a látogatók.

    Az új brand kiépítése már megkezdődött, és jó esély van arra, hogy talán már az idei télen megtarthatják az Etyeki Piknik első rendezvényét - mondta Rókusfalvy Pál.

    A tízéves múltra visszatekintő Etyeki Kezes-lábost a fesztivál sikerességéhez méltón "búcsúztatják el" a hétvégén. Szombaton és vasárnap hagyományos módon, természetes alapanyagokból készült finomságokkal - különleges sajtokkal, lekvárokkal, húskészítményekkel, pékárukkal, mézekkel, lekvárokkal, valamint finom borokkal, pálinkákkal és igényes kulturális műsorokkal várják a látogatókat.

    Ismét megrendezik a fesztiválnyitó lábos felvonulást, lesz főzőverseny Szőke András részvételével, és a vállalkozó kedvűek rönkhasító versenyen is összemérhetik az erejüket.

    Koncerteken, gyerekprogramokon, kiállításokon kapcsolódhatnak ki az ételek, italok kóstolgatásába belefáradt vendégek, akik "ínyenc-beszélgetések" keretében ismerhetik meg a "fröccs-kódexet" és tudhatják meg, miért kedvező a mangalica húsának fogyasztása.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- KIHIRDETTÉK AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY GYŐZTESEIT

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP