© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Így főznek a hírességek: Étel- és borkóstoló fesztivál a fővárosban

Így főznek a hírességek: Étel- és borkóstoló fesztivál a fővárosban

 

Összesen 33 magyar borász nedűi és 66 ismert személyiség, művész, sikeres sportoló kedvenc ételei várják a vendégeket azon az étel-és borkóstoló fesztiválon, amelyet Őszy-Tóth Gábriel Így főznek a borászok című új könyve alapján rendeznek meg november 23-án, Budapesten.


    A kötet szerzője a csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a harminchárom neves borásszal összefogva hírességeket kerestek fel: díjazott művészeket, olimpiai és világbajnok sportolókat, munkájuk révén elismert embereket. Ők mindannyian megosztják az olvasóval kedvenc ételük, egy-egy családi sütemény vagy a családi hagyományok által őrzött egytálétel receptjét is.

    Szekeres Andrien énekesnő például a szabolcsi töltött káposzta, Tunyogi Henriett balettművész a sztrapacskával tálalt mangalicapörkölt, Vincze Ottó labdarúgó a túrós csuszával tálalt harcsapaprikás receptjét mondta el, Tokody Ilona operaénekesnő pedig a több híres tenor által is "világbajnoknak" ítélt tiramisujának titkát osztotta meg.

    Ezeket, illetve számos egyéb étket - összesen 66 félét - kóstolhatnak meg a hozzájuk illő borokkal együtt a november 23-i fesztivál látogatói a Symbol Budapestben. Természetesen találkozhatnak a kötetben megszólaltatott személyiségek többségével is, sőt, a közönséget az ételek-italok fogyasztása közben zenei előadások is szórakoztatják.

    Őszy-Tóth Gábriel másfél éven át tartó munkával elkészült könyvének célja a korábbi kötetekhez hasonlóan, hogy népszerűsítse a magyar borokat és gasztrokultúrát. A könyv azonban nem csupán receptkönyv, mivel az interjúkban megszólaló hírességek önmagukról, gondolataikról, művészetükről, valamint az ételekhez és a borhoz fűződő kapcsolatukról is mesélnek.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- KIS HÍJÁN HALÁLLAL VÉGZŐDÖTT EGY BETÖRÉS BUDAPESTEN

- BUDAPEST: ÁLRENDŐRT FOGTAK AZ IGAZI ZSARUK A NYUGATI TÉRNÉL

- ELHUNYT ROBERT REDFORD

- GYILKOSSÁG NAGYKANIZSÁN

- PÉNTEKEN KEZDŐDIK A 27. SZOLNOKI GULYÁSFESZTIVÁL

- LOPOTT CIPŐT VITT VISSZA CSERÉLNI, DE ÚJ SURRANÓ HELYETT BILINCCSEL A KEZÉN TÁVOZOTT

- BUDAPEST: MEGÖLTEK EGY BRIT FÉRFIT A VII. KERÜLETBEN

- MEGHALT KOÓS BOGLÁRKA SZÍNÉSZNŐ: 27 ÉVESEN VETETT VÉGET AZ ÉLETÉNEK

- SAJÁT TESTVÉRÉHEZ HÍVOTT MENTŐSÖKRE TÁMADT EGY TISZAFÜREDI FÉRFI - BÖRTÖN VÁR RÁ

- ELHUNYT GIORGIO ARMANI

- KÉT NŐ HOLTTESTÉT TALÁLTÁK MEG BUDAPESTEN EGY LAKÁSTŰZNÉL

- KOKAINCSEMPÉSZETTEL VÁDOLNAK EGY 77 ÉVES NÉMET FÉRFIT AUSZTRÁLIÁBAN

- GIZMÓ A NAP HŐSE: KITARTÓ RENDŐRKUTYA BUKTATTA LE A TOLVAJT