© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Budapest: A hurka és a kolbász a negyedik Kézműves Magyar Ízek Vásárának főszereplői

Budapest: A hurka és a kolbász a negyedik Kézműves Magyar Ízek Vásárának főszereplői

 

A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel a hurka, a kolbász és az újbor a főszereplői a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárának, amelyet pénteken nyitnak meg ünnepélyes harangkongatással a Millenárison.


    A látogatók több mint száz különböző ízű hurkát, kolbászt, szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak végig november 16. és 18. között. A kínálatban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász - amelyet fehérboros magvas birsalma mustárral és mákos cipóval tálalnak -, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa- illetve libakolbászok.

    A vásáron 120 magyar termelő által előállított mintegy ötezer íz kóstolható meg. Eddig ismeretlen különlegességek is megjelennek, például a kalocsai paprikás csokoládé, a szilvalekváros kolbász és a Rákóczi túróslepény, amelyet 75 éve készítettek el először.

    A vendégeket színpadi fellépések is szórakoztatják. Fellép az Alma, a Kolompos és a Balkán Fanatik. A programok között szerepel csokimikulás készítés, mézpergetés, télifagyi-készítés és különböző szakmai beszélgetések, díjátadók is.

    A szervezők idén új célt is kitűztek maguk elé: egy tonna élelmiszerrel segítenek az éhező gyerekeken. Még a vásár előtt levágták az ország legnagyobb mangalicáját, amelyből Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó segítségével 200 kilogramm kolbászt készítettek. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert.

    A péntek délelőtti megnyitón az elkészült 200 kilogramm kolbászt hivatalosan is átadják a támogatott Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyermekekért) Nonprofit Kft-nek. Az állatot a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete ajánlotta fel.

    A gasztronómiai vásárra belépőt vásárolók jegyük mellé kóstolót kapnak: megkóstolhatják az idei szőlőtermés első hírnökét, a 2012-es újbort, valamint az ajándék kolbász vagy hurka üdvözlőfalatot.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM