© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Magyar Ízek Bálját rendeznek a gödöllői királyi kastélyban

Magyar Ízek Bálját rendeznek a gödöllői királyi kastélyban

 

Szilvásváradi pisztráng kaviárt, konfitált vizibivalynyakat és szürkemarha borjú bélszínt is kóstolhatnak az első Magyar Ízek Báljának vendégei a gödöllői királyi kastélyban március 2-án. Az eseményt a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi a tradicionális magyar ízek, a gasztrokultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése érdekében.


    A hétfogásos gálavacsorát Magyarország hét kiváló séfje készíti el, kizárólag minőségi magyar alapanyagok felhasználásával. A menüben olyan különlegességek is lesznek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj "tatár", a szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A böjti időszakra való tekintettel böjti menüt is összeállítottak - tájékoztattak a szervezők. Az ételeket korábban Az év borásza díjat nyert pincészetek nedűi kísérik, amelyeket maguk a borászok mutatnak be a fogások előtt.

    Pap Krisztián, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség vezérigazgatója szerint a Magyar Ízek Bálján a szakma megünnepelheti a hazai termékek népszerűsítésért folytatott küzdelemben eddig elért sikereket. A figyelem középpontjába most is a magas fokú szakértelem, a kiváló minőségű magyar élelmiszerek, az újdonságok, különlegességek és a tradíció kerülnek.   

    A bálon díjazzák az év termelőjét, az év innovációját és az év sikertermékét, valamint azt a szerkesztőséget vagy újságírót is, aki a magyar termelők és a magyar termékek népszerűsítéséért a legtöbbet tette 2012-ben - emelte ki Pap Krisztián.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM