© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Szombaton nyit az első balatoni hal- és termelői piac Gyenesdiáson

Szombaton nyit az első balatoni hal- és termelői piac Gyenesdiáson

 

Kibővített és a helyi kistermelőkre alapozott kínálattal már a harmadik szezonját kezdi meg szombaton az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson - mondta Gál Lajos, a település polgármestere pénteken. A piac legfőbb vonzerejét a balatoni hal jelenti, az idei év egyik újításaként a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. pavilonjában friss halat is kínálnak majd. A tógazda az előre meghirdetett fogásnapokon a halászhajóiról hozza az élő halat, amit jégtálcán árusítanak, de a megújult halsütödében frissen elkészített balatoni halat is lehet venni.


    A termelői piacon 8 faházban kialakított pavilonban és 30 nyitott árusítóhelyen jelképes, bruttó 100 forintos asztalpénz fejében kínálhatják termékeiket az őstermelők. "Nagy erőfeszítéseket kell tenni évről-évre azért, hogy megnyerjük a rossz vásárlói szokásokkal rendelkező embereket" – fogalmazott a polgármester, és fontosnak nevezte, hogy a helyi termék megszokottá váljon. Tavaly 155 ezer turista fordult meg a település strandján, akik az idegenforgalmi szezonban a helyi családok mellett a vevőkört adják.

    A folyamatos kínálat biztosítása érdekében több mint száz helyi és Zala megyei termelővel vették fel a kapcsolatot, az eladóhelyek számát igény szerint növelni tudják – mondta el Kőhalmi Balázs piacfelügyelő. Tájékoztatása szerint a strand és a vasútállomás melletti, néhány száz négyzetméteres területen található piactéren az idén folyamatos sátorfedést biztosítanak.

    A polgármester emlékeztetett: a Balaton-parti település turisztikai egyesülete az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében csaknem 15 millió forint uniós támogatással hozta létre az üdülőrégió és a Balaton első hal- és termelői piacát, amely az önkormányzati önrésszel kiegészítve összesen 23 millió forintos beruházást jelentett. Az egyedülálló termelői piac kínálatában szezonálisan, napi nyitva tartással a balatoni halak mellett nyers és sült mangalicatermékek, sajtok, tejtermékek, bio zöldségek, és gyümölcsök, juh termékek, langallo, kürtőskalács, bor és pálinka szerepelnek, de kézművesek és iparművészek is kínálják portékáikat.

    A fő vásárnap szombatonként lesz, a piac délután 2-től este 8 óráig tart nyitva. További újítás, hogy a piac pünkösdtől az őszi szüretig hétköznapokon is folyamatosan nyitva tart, illetve tematikus hétvégi vásárnapokkal, játszóházzal és kézműves foglalkozással várják a látogatókat.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM