Belvárosi Sajtfesztivált rendeznek Budapesten
 Sajtkészítési kurzussal, sajtos
látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első
Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren. A
gasztronómiai fesztiválon az ország legjobb sajtházai mutatják be termékeiket.
A három nap alatt mintegy harminc kiállító száz termékét kóstolhatják végig a
vendégek, akik eközben a sajtkészítő műhelyben például azt is megtanulhatják,
hogyan lehet sajtot készíteni otthoni körülmények között.
A sajt nélkülözhetetlen táplálék, fontos
kalciumforrás. Sokan a minőségi, kézzel készült termékek helyett viszont a
kevésbé megbízható, a nagyáruházakban kapható ömlesztett termékeket választják.
"Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a minőségi kézműves
termékek nem feltétlenül kerülnek sokkal többe a tömegtermékekhez képest"
- mondta el az eseményről tartott sajtótájékoztatón kedden Necz István
főszervező.
A sajtok mellett a fesztiválon az
érdeklődők megtalálhatják a hozzájuk illő borokat, pálinkákat, sőt minőségi
szalámi- és mangalicasonka-termékeket is. Tizenöt magyar sajtház, három bor- és
két pálinkaház képviselteti magát a rendezvényen.
A fesztivál második napján, szombat délután
öt órakor egyedülálló aukcióra kerül sor: sajtra, borra, pálinkára, szalámira
lehet licitálni. A termékek árai száz forinttól indulnak, a rendezvény vendégei
így lényegesen kedvezményes áron is jó minőségű termékekhez jutnak.
A finom falatok mellé viszont természetesen
jó hangulat is dukál: a fesztivál színpadán fiatal zenészek, elsősorban
dzsessz-zenekarok szórakoztatják a közönséget.
A rendezvény ingyenesen látogatható, sőt a
szervezők ingyenes kóstolójegyet is biztosítanak azoknak, akik az esemény
Facebook-oldaláról letöltik az ajándék bónt. Az oldalon a részletes programról
is hasznos információk olvashatók.
|