Halfilé spenótágyon

Hozzávalók: 80 dkg halfilé (fogas, harcsa, ponty, tonhal), 1 citrom, 20 dkg rizs, 80 dkg spenót, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, bazsalikom, olívaolaj, só, bors.
A felszeletelt halfilét meglocsoljuk citromlével, besózzuk és letakarva pihentetjük. Az apróra vágott hagymát, összezúzott fokhagymát felhevített olajon megpároljuk, hozzákeverjük a spenótot, összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük és egy tűzálló tálba terítjük. Ha friss spenótból készítjük, a megmosott spenótot a megpárolt hagymára dobjuk és a leveleket kevergetve megfonnyasztjuk. Ezután ráfektetjük a halszeleteket, s befedjük felszeletelt paradicsommal.
A tejfölt és a tejszínt összekeverjük, 1-2 kanál olívaolajat hozzáadunk és belekeverjük az elmorzsolt bazsalikomot. Ezután rálocsoljuk a paradicsomos halra, és előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Ha kész, burgonyát vagy párolt rizst adjunk hozzá.
|