ÉTEL, ITAL... : Barokk ételfőző fesztivál lesz a hétvégén Fertődön |
Barokk ételfőző fesztivál lesz a hétvégén Fertődön
Az első Esterházy barokk ételfőző fesztivált a hétvégén tartják
Eszterházán, a mai Fertődön. A program célja, hogy felelevenítsék és megőrizzék
a barokk hagyományokat, a kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit – mondta
el Klötzl Géza ötletgazda, főszervező szerdán. Ismertetése szerint a versenyző
csapatok az úri konyha és a csárdakonyha kategóriában mérhetik össze tudásukat.
Az előbbiben nyolc-tíz csapatot várnak, az utóbbiban 15-20 társaságra
számítanak a szervezők.
A Tégy Magadért Kistérségi
Közösségfejlesztő és Településfejlesztő Közhasznú Alapítvány szervezi a
fesztivált, amely pénteken koncerttel nyílik. A szombati nap a főzés jegyében
telik. A háromfős csapatok legalább háromfogásos menüt készítenek, de az
előzetes hírek szerint lesz tízfogásos ételsor is. Az alapanyagokat a támogatók
jóvoltából a versenyzők megkapják, és a hozzávalókból a barokk kor ízvilágára
jellemző ételeket kell készíteniük. Az étkeket szakértő zsűri bírálja Ferenci
István mesterszakács elnökletével.
|