ÉTEL, ITAL... : GASZTROFESZTIVÁL LESZ PÁLINKAKÓSTOLÁSSAL A HÉT VÉGÉN GÖNCÖN |
GASZTROFESZTIVÁL LESZ PÁLINKAKÓSTOLÁSSAL A HÉT VÉGÉN GÖNCÖN
Hamisítatlan betyáros vendégszeretet várja azokat a látogatókat, akik
szeptember 6. és 8. között ellátogatnak a Pálinkás Gönczi Gasztrofesztiválra -
tájékoztattak a szervezők. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a
résztvevők megkóstolhatják az eredeti technológiával készített gönci
barackpálinkát, emellett együtt mulathatnak többek között Török Ádámmal és a
Minivel, Szűcs Judittal, Balázs Fecóval, Demjén Ferenccel.
A három napon át tartó, ingyenes
rendezvényen lovas programok, koncertek, játszóház várja a gyermekeket, a
felnőttek pedig "megversenyeztethetik" saját főzésű pálinkájukat, sőt
kicsik és nagyok benevezhetnek a barackos főzőversenyre.
A gönciek egyéb kuriózummal is készülnek. A
rendezvényen ugyanis az érdeklődők megízlelhetik az OMÉK (Országos
Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás) látványkonyhájának különleges
fogásait és megismerhetik a borvidékek különlegességeit is.
Göncön csaknem kétezren élnek, a település
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 65 kilométerre északkeletre
található. Ez az ország egyik legészakibb, városi rangú települése, a szlovák
határtól nem messze.
Hajdan a város fontos szerepet töltött be a
tokaji borok kereskedelemében, ezt bizonyítja, hogy a 2,5 akós, 160 iccés,
vagyis 136,6 literes gönci hordó mértékegységgé is vált. Gönc vidékének
jellegzetes pálinkája a kajszibarackból készülő ital. A Pálinkás Gönczi
Gasztrofesztivál az OMÉK 2013 Roadshow hatodik, egyben utolsó állomása.
|