© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON

KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON

 

Több mint fél tonna nyersanyag felhasználásával kettős, 26 órán át tartó dödöllepirítási rekordot állítottak fel a nagykanizsai dödöllefesztiválon. A jubileumi, 10. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál keretében egy tízfős csapat, valamint egyéni rekord-várományosként Czimmermann József arra vállalkozott, hogy 26 órán keresztül folyamatosan készítik a jellegzetes zalai-vasi burgonyás finomságot. A csapat tagjai egymást váltva, megszakítás nélkül álltak a sütők előtt, míg az egyéni kísérlet végrehajtója nyolc óránként csupán 15 percnyi pihenőt tarthatott.


    A pénteken kora délután indult, s egész éjszakán át a belvárosban, érdeklődők sokasága előtt zajló mindkét rekordkísérlet szombat délutánra sikerrel zárult. A csoportos rekord csapattagjai és a civilben általános iskolai tanító Czimmermann József egyaránt elérte a kitűzött célját, a csúcsidő elérését hatalmas tapssal fogadta a több száz érdeklődő.

    A Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa és Környéke Gasztronómia Egyesület, valamint a Kanizsa Turizmusáért Egyesült által 10. alkalommal megrendezett kétnapos dödöllefesztiválon több mint fél tonna nyersanyagot áldoztak fel a rekordokért. Prikryl József, a gasztronómiai egyesület elnöke elmondta: 300 kilogramm burgonyát, 120 kilogramm lisztet, 60 liter tejfölt, 30 kilogramm hagymát, 25 kilogramm zsírt és 12 kilogramm sót használtak fel, amelyből összesen több mint kétezer adag finomságot készítettek a fesztivál hosszú sorokban kígyózó látogatóinak.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- GYILKOSSÁG NAGYKANIZSÁN

- PÉNTEKEN KEZDŐDIK A 27. SZOLNOKI GULYÁSFESZTIVÁL

- LOPOTT CIPŐT VITT VISSZA CSERÉLNI, DE ÚJ SURRANÓ HELYETT BILINCCSEL A KEZÉN TÁVOZOTT

- BUDAPEST: MEGÖLTEK EGY BRIT FÉRFIT A VII. KERÜLETBEN

- MEGHALT KOÓS BOGLÁRKA SZÍNÉSZNŐ: 27 ÉVESEN VETETT VÉGET AZ ÉLETÉNEK

- SAJÁT TESTVÉRÉHEZ HÍVOTT MENTŐSÖKRE TÁMADT EGY TISZAFÜREDI FÉRFI - BÖRTÖN VÁR RÁ

- ELHUNYT GIORGIO ARMANI

- KÉT NŐ HOLTTESTÉT TALÁLTÁK MEG BUDAPESTEN EGY LAKÁSTŰZNÉL

- KOKAINCSEMPÉSZETTEL VÁDOLNAK EGY 77 ÉVES NÉMET FÉRFIT AUSZTRÁLIÁBAN

- GIZMÓ A NAP HŐSE: KITARTÓ RENDŐRKUTYA BUKTATTA LE A TOLVAJT

- MÁTÓL LEHET MEGKÓSTOLNI MAGYARORSZÁG TORTÁJÁT

- CSERÉPFALU: HOLTAN TALÁLTAK RÁ A TEREPFUTÓ VERSENY SZOMBATON ELTŰNT 30 ÉVES RÉSZTVEVŐJÉRE

- CSALÁDI ÉLMÉNYSZIGET VÁRJA A LÁTOGATÓKAT A MARGITSZIGETEN AUGUSZTUS 19. ÉS 20. KÖZÖTT