ÉTEL, ITAL... : KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON |
KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON
Több mint fél tonna nyersanyag felhasználásával kettős, 26 órán át
tartó dödöllepirítási rekordot állítottak fel a nagykanizsai
dödöllefesztiválon. A jubileumi, 10. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál
keretében egy tízfős csapat, valamint egyéni rekord-várományosként Czimmermann
József arra vállalkozott, hogy 26 órán keresztül folyamatosan készítik a
jellegzetes zalai-vasi burgonyás finomságot. A csapat tagjai egymást váltva,
megszakítás nélkül álltak a sütők előtt, míg az egyéni kísérlet végrehajtója
nyolc óránként csupán 15 percnyi pihenőt tarthatott.
A pénteken kora délután indult, s egész
éjszakán át a belvárosban, érdeklődők sokasága előtt zajló mindkét
rekordkísérlet szombat délutánra sikerrel zárult. A csoportos rekord
csapattagjai és a civilben általános iskolai tanító Czimmermann József egyaránt
elérte a kitűzött célját, a csúcsidő elérését hatalmas tapssal fogadta a több
száz érdeklődő.
A
Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa és Környéke Gasztronómia Egyesület,
valamint a Kanizsa Turizmusáért Egyesült által 10. alkalommal megrendezett
kétnapos dödöllefesztiválon több mint fél tonna nyersanyagot áldoztak fel a
rekordokért. Prikryl József, a gasztronómiai egyesület elnöke elmondta: 300
kilogramm burgonyát, 120 kilogramm lisztet, 60 liter tejfölt, 30 kilogramm
hagymát, 25 kilogramm zsírt és 12 kilogramm sót használtak fel, amelyből
összesen több mint kétezer adag finomságot készítettek a fesztivál hosszú
sorokban kígyózó látogatóinak.
|