© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : KLASSZIKUS ÉS MODERNIZÁLT RECEPTEKET MUTAT BE AZ ÚJ GUNDEL SZAKÁCSKÖNYV

KLASSZIKUS ÉS MODERNIZÁLT RECEPTEKET MUTAT BE AZ ÚJ GUNDEL SZAKÁCSKÖNYV

A fővárosi Gundel Étteremben, ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.


    Összesen hetven recept olvasható a Gundel Szakácskönyv - Klasszikus receptek és az új korszak fogásai című kötetben, amely november második hetében magyar és angol nyelven jelenik meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A recepteket Merczi Gábor, a Gundel executive séfje rendezte csokorba. A receptek között szerepel a fogas Gundel-módra, a hagyományos paprikás csirke, a borjúhússal töltött zsenge karalábé és a híres Gundel-palacsinta is.

    A könyv alapját az eredeti, 1937-as szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az ételek mellett bemutatják a Gundel történetét és elismeréseit, és felsorolják az étteremben megfordult híres vendégeket is.

    Gundel Károly vendéglős, a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi hírű alakja, a városligeti étterem névadója és arculatának megteremtője 1937-ben, először csak német és angol nyelven adta ki első könyvét, ezzel új korszakot indítva el a magyar gasztronómiában. A mű később megjelent, fiai által átdolgozott verziója, a Kis magyar szakácskönyv a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye: kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg és 2,5 millió példányban adták el.

    Alföldi Tádé, a Gundel Étterem igazgatója elmondta, jelenleg 160 fő dolgozik az étteremben. "Az itteni munka olyan, mint egy ásatás: elő kell bányászni a tradícióinkat, de közben azt is figyelembe kell venni, hogy az élet nem állhat meg" - utalt az igazgató a hagyományok és a modern technikák alkalmazásának a kötetben is jellemző fúziójára.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM