SPENÓTOS, CSIRKÉS RAKOTT TÉSZTA

Hozzávalók: 1 db nagyobb csirkemell, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg száraztészta, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg spenót, 5 dl tej, 15 dkg gouda sajt, 1 citrom, olaj, liszt, só, bors, reszelt szerecsendió, petrezselyem.
A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, felforrósított vajon pirosra sütjük, majd sóval, borssal megszórjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítunk 2 kanál lisztet, felengedjük tejjel és simára keverjük, s besűrítjük. Citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ezután hozzákeverjük a lereszelt sajtot, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a spenótot.
Alacsony hőfokon, kevergetve felforraljuk, illetve megfonnyasztjuk a leveleket, s közben sóval, borssal ízesítjük. Ezután tűzálló tálba rétegezzük a kifőzött tésztát, a spenótot és a kisütött húst. Leöntjük a mártással, és előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Ha kész, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
|