BROKKOLISALÁTA

Hozzávalók: 40 dkg brokkoli, 10 dkg ementáli sajt, 2 fej lilahagyma, 3 kanál marinált saláta, 3 kanál olívaolaj, 1 citrom, 1 kanál mustár, cukor, só, bors.
Forrásban lévő sós vízben ropogós puhára megfőzzük a rózsáira szedett brokkolit. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd salátástálba öntjük. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt hagymát, a marinált paprikát és a durvára reszelt sajtot. Közben a citromlevet, olajat, mustárt simára keverjük egy tálban, sóval, borssal, cukorral ízesítjük és rálocsoljuk a salátára. Ezután óvatosan összeforgatjuk és letakarva, hűtőben pihentetjük pár órát, hogy az ízek összeérjenek.
2014.07.24.
|