LASKAGOMBA SAJTSZÓSSZAL

Hozzávalók: 60 dkg laskagomba, 5 dl húsleves, 3-4 apró hagyma, 20 dkg krémsajt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 citrom, só, bors, reszelt szerecsendió, liszt, olaj vagy vaj.
A megtisztított, felszeletelt gombát fél liter sós, leveskockával ízesített, forró vízzel leforrázzuk. Kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Az apró hagymákat felkockázzuk, és felmelegített vajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, s mielőtt megpirulna, ráöntjük a gomba főzőlevét. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, citromlével ízesítjük és felforraljuk. A krémsajtot és a tejfölt vagy tejszínt hozzátesszük, összeforraljuk és beleöntjük a lecsepegtetett gombát. Pár percig főzzük. Ha szükséges, utána ízesítjük.
Ribizlivel vagy apró vajas galuskával tálaljuk.
2014.10.22.
|