SAJTOS, SPENÓTOS HAL

Hozzávalók: 80 dkg halfilé, 80 dkg spenót, 15 dkg vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, só, bors.
A filézett halat ujjnyi széles csíkokra vágjuk, enyhén besózzuk, és forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közben a spenótot felmelegítjük, s 5 dkg vajra öntjük, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és összeforraljuk. Ezután tűzálló tálba terítjük a spenótot és ráfektetjük a megsütött halszeleteket. Majd megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt rásül a halra és szépen megpirul.
Az így elkészült ételhez sós vízben főtt burgonyát adjunk.
2015.01.17.
|