ALMÁS, SAJTOS OMLETT

Hozzávalók: 8 tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 2-3 alma, 1 kisebb camember sajt, 10 dkg durvára darabolt dió vagy mandula, só, vaj.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és vékonyan felszeleteljük, majd kevés vajon kissé megpároljuk. A camembert kis cikkekre vágjuk. A tejjel felvert tojásokat csipetnyi sóval ízesítjük, belekeverjük a reszelt sajtot. A tojásos massza negyedét kivajazott serpenyőbe öntjük, és addig kevergetjük, amíg kezd megszilárdulni. Attól kezdve csak rázogatjuk. Ha teljesen megszilárdult, egyik felére halmozzuk az alma és a sajt negyedét, megszórjuk durvára darabolt dióval vagy mandulával, és ráhajtjuk az omlett másik felét.
Pár percig még melegítjük, amíg a sajt kissé megolvad. Ha kész, azonnal tálalhatjuk.
2015.02.18.
|