ÉTEL, ITAL... : GASZTRONÓMIAI HÓNAPOT SZERVEZ A BUDAPESTI TÖRÖK KULTURÁLIS KÖZPONT |
GASZTRONÓMIAI HÓNAPOT SZERVEZ A BUDAPESTI TÖRÖK KULTURÁLIS KÖZPONT
Kávéházi est, főzőkurzus és
gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török
Kulturális Központ szerdán kezdődő tematikus gasztronómiai hónapjának
programjai között. A második alkalommal megrendezett programsorozat első
állomása a török kávéházi est lesz: az érdeklődők A török gasztronómia
varázslatos története egy magyar szemével című előadáson megtudhatják, mely
népek konyhái voltak hatással a török ételek kialakulására, mik a legjellemzőbb
alapanyagok a török konyhában, valamint milyen átalakuláson ment át a török
konyha az évtizedek során.
Az előadáson megszerzett
elméleti tudást a gyakorlatba is átültethetik az érdeklődők a május 9-i
főzőkurzuson.
A török ínyencségeket
kedvelőket május 16-án a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bár török
reggeli kínálata várja. Az egész délelőtt tartó program során a vendégek
megismerkedhetnek egy gaziantepi menüsor révén a tradicionális, komótos török
reggelik különböző ínycsiklandó fogásaival.
Yunus Emre Enstitüsü
Budapesti Török Kulturális Központ az épülete előtti lezárt utcarészen május
30-án délután látványos utcafesztivált rendeznek. A kulturális programok és
gasztronómia ínyencségek mellett megidézik az isztambuli Fűszer Bazár hangulatát
is.
2015.05.03.
|