© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : ÚJ ŐRÜLET TERJED A BALATONON: HÓDÍTÓÚTRA INDULT A NUTELLÁS LÁNGOS

ÚJ ŐRÜLET TERJED A BALATONON: HÓDÍTÓÚTRA INDULT A NUTELLÁS LÁNGOS

Az utóbbi években itt-ott már megjelent, azonban a jelek szerint mostanra kezdett el igazán terjedni a nutellás lángos a Balaton környéki lángosozókban – nem utolsósorban azért, mert a turisták érdeklődnek iránta.


    A nutellás lángos (amit sok esetben eperrel, banánnal, vagy egyéb dolgokkal is megfejelnek még) már az utóbbi években is megjelent itt-ott Magyarországon, leginkább a külföldi turisták által kedvelt helyeken lehetett hozzájutni.
    Sőt, pár hete már politikai témává is vált, miután Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom vezetője a Fővárosi Közgyűlés egyik ülése előtt – a Fővám téri Nagyvásárcsarnok jövőjéhez kapcsolódóan – sérelmezte a „sok ezerforintos nutellás lángos” terjedését is.
    Az ellenzőinek azonban rossz hírt jelenthet az, hogy az Index szerint egyre több balatoni büfében jelenik meg a kínálatban a nutellás lángos.
    Az Indexnek több lángosozó tulajdonosa is beszélt arról, hogy kénytelen volt vagy lesz bevezetni a nutellás, vagy más szokatlan feltéttel (például lekvárral vagy fahéjjal) készült lángost is a kínálatba, mert a turisták ezeket igénylik (bár a magyarok körében egyelőre kevésbé aratott sikert a jelek szerint).
    A lángost egyébként 2023-ban adták hozzá a hungarikumok listájához. Az Agrárminisztérium akkor azt írta róla: „A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból lehet választani.”

  2025.07.02.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- MÁTÓL LEHET MEGKÓSTOLNI MAGYARORSZÁG TORTÁJÁT

- CSERÉPFALU: HOLTAN TALÁLTAK RÁ A TEREPFUTÓ VERSENY SZOMBATON ELTŰNT 30 ÉVES RÉSZTVEVŐJÉRE

- CSALÁDI ÉLMÉNYSZIGET VÁRJA A LÁTOGATÓKAT A MARGITSZIGETEN AUGUSZTUS 19. ÉS 20. KÖZÖTT

- MAGYAR KOPRODUKCIÓ NYERT A LOCARNÓI FILMFESZTIVÁLON

- KIGYULLADT EGY AUTÓBUSZ AZ M0-SON, TORLÓDIK A FORGALOM

- MAKE HOLLYWOOD GREAT AGAIN: VISSZATÉRHETNEK A RÉGI IDŐK A FILMIPARBA A WOKE BUKÁSÁVAL

- BUDAPEST: KIGYULLADT EGY BUSZ A BELVÁROSBAN, A TŰZ EGY KÖRNYEZŐ ÉPÜLETRE IS ÁTTERJEDT

- KERÉKPÁROZÁS KÖZBEN MEGHALT EGY FÉRFI BALATONBOGLÁRON

- ÉG A TARLÓ, KÖRBÁLÁK ÉS KAPTÁROK LÁNGOLNAK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYNÉL

- MENTŐS ÉS A FÉRJE HALT MEG EGY BALESETBEN FEJÉR VÁRMEGYÉBEN

- MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS REPESZBOMBA KERÜLT ELŐ A BALATON PARK CIRCUIT VERSENYPÁLYÁNÁL

- BIVALYHÚSBÓL KÉSZÜL AZ ÉV STRANDÉTELE