|
Sonkás sült máj

Hozzávalók: 4 nagyobb, vékony májszelet, 4 szelet zsíros, főtt, füstölt sonka, 1-2 dl sonkalé, 2-3 savanykás alma, 1 kanál liszt, 1-2 dl tejszín, citrom, reszelt szerecsendió, mustár, cukor, bors, só, olaj.
A vékony májszeletre egy szelet zsíros sonkát fektetünk. Szorosan feltekerjük és hústűvel megtűzzük. Ezután kevés forró olajon körbesütjük, ráöntünk füstölt sonka levet, és meghámozott, kicsumázott, lereszelt almát szórunk köré. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha már jó, kiemeljük a májtekercseket, kevés lisztet szórunk az almára, beleöntjük a tejszínt, pici mustárral, citromlével, cukorral, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és összeturmixoljuk, vagy fakanállal simára kikeverjük.
Az ételt burgonyakrokettel, friss salátával kínáljuk.
|