© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Február
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : SZŐLŐS KACSAMELL

SZŐLŐS KACSAMELL

Hozzávalók: egy nagyobb, vagy két kisebb kicsontozott kacsamell, 40 dkg fehér és piros szőlő, 1,5 dl must, 2 dl tejszín, 1 kanál csípős mustár, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.


    A musthoz hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, mustárt, majd sóval, borssal fűszerezzük. A félbevágott kacsamelleket bőrével lefelé serpenyőbe tesszük, és addig sütögetjük, amíg a zsír kisül belőle. Ha megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Ráöntjük a fűszeres mustot, és fedő alatt 20-30 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett, megszárított szőlőt, s pár perc alatt összemelegítjük, de nem főzzük.

    Kivesszük a húst és felszeleteljük

    A pecsenyelevet kevés liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor a felszeletelt húst meglocsoljuk a szőlős, tejszínes mártással, és párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínáljunk hozzá.

    Burgonyakrokettel is kitűnő.

 

  2014.10.23.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM