© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2025. Február
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BOCUSE D'OR: KIHIRDETTÉK A BUDAPESTI KONTINENSDÖNTŐ TÁNYÉRTÉMÁJÁT

BOCUSE D'OR: KIHIRDETTÉK A BUDAPESTI KONTINENSDÖNTŐ TÁNYÉRTÉMÁJÁT

Három magyar burgonyafajta lesz a tányértéma a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén, amelyet március 23-án és 24-én rendeznek meg Budapesten. A Bocuse d'Or Europe tizenkilenc csapatának a magyar konyha egyik legfőbb alapanyaga, a burgonya felhasználásával kell elkészítenie tányértémáját - közölték a nemzetközi szakácsverseny szervezői csütörtökön.


    Mint kiemelték, a versenyzők három magyar burgonyafajtából választhatnak: a magas minőségű Coronada alacsony szénhidráttartalmáról ismert, az Anuschkát általában salátákhoz szokták használni, míg a Madison többnyire chipsek alapanyagaként használatos.
    Mindhárom buronyafajtát az Alföldön termesztik és szedik, kézi munkával - hangsúlyozzák a szervezők.
    A versenyfogásokban ezeknek a termékeknek felismerhetőnek kell lenniük mind látványban, mind ízben. A résztvevő séfeknek ezeket a szezonális hozzávalókat tavaszi zöldségételként kell elkészíteniük, amelyekbe állati fehérje csak tyúktojásból és tejtermékekből kerülhet. A kész fogást melegen kell tálalni a zsűri 14 tagjának.
    A hústál témáját már 2021 végén közzétették: ez a magyar konyha egy másik jellegzetes alapanyaga, az őzhús lesz.
    Ezzel mindkét téma reflektál a vendéglátó ország gasztronómiai kultúrájára, amelyre egyaránt jellemzők a Kárpát-medencei népek és kultúrák inspirálta hagyományok és az innováció is.
    Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjének, amelyet akkor a magyar csapat nyert meg Széll Tamás séf vezetésével.
    Magyarországot idén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik képviseli a versenyen.

  2022.01.27.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- ÖSSZEÜTKÖZÖTT KÉT BUSZ DEBRECENBEN, TIZENKILENCEN MEGSÉRÜLTEK

- FÉKHIBA LÉPETT FEL EGY BUDAPESTRE ÉRKEZŐ JÁRATNÁL A LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN

- ELLENTÉTES IRÁNYBÓL ÉRKEZŐ VONATOK SZAKÍTOTTAK SZÉT EGY AUTÓT

- TÍZ ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY MISKOLCI RABLÓT

- TÖBB MINT 1 800 DOBOZ ADÓZATLAN CIGARETTÁT TALÁLTAK EGY BOLGÁR KAMIONBAN

- MISKOLC: LETARTÓZTATTAK EGY FÉRFIT, AKI GYERMEKEKRŐL OSZTOTT MEG PORNOGRÁF KÉPEKET

- HALÁLOS TŰZ VOLT A KOMÁROM-ESZTERGOM VÁRMEGYEI CSÁSZÁRON

- ÉG EGY CUKRÁSZÜZEM ÉPÜLETE BIATORBÁGYON

- NÉMET AUTÓBAN ÜLŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR HALT MEG SZOMBATON REZI KÖZELÉBEN