© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BALATONUDVARI: A MARHANYELVES LEPÉNY LETT IDÉN AZ ÉV STRANDÉTELE

BALATONUDVARI: A MARHANYELVES LEPÉNY LETT IDÉN AZ ÉV STRANDÉTELE

A balatonalmádi Terasz Bisztró étele, a balatoni nyelves nevű házi lepény nyerte a Balatoni Kör kilencedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyét - jelentette be Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája csütörtökön Balatonudvari fövenyesi strandján.


    Az év strandételének választott balatoni nyelves egy spenótos krémsajttal, paradicsommal, bazsalikommal és bakonyi füstölt marhanyelvvel készített házi lepény.
    A további kategóriákban a legjobb bisztróétel a balatonboglári Gianpiero's hideg tökfőzeléke lett, amelyet feltét nélkül tálalnak, de garnélás vagy más hagyományos feltéttel is kérhető.
    Az év felfedezettjének a pofás pil-pil lángost választották a balatonmáriafürdői Lángos World büféből, amely egy süllőpofával lángoson tálalt fokhagymás-paradicsomos pil-pil (baszk olívaolajos, fokhagymás, chilis szósz).
    A vegán különdíjas az alsóörsi Fogas Bisztró zeller raviolija lett, ebben a gombás töltelék tészta helyett vékonyra szelt zellerlapok közé került.
    Az idén először meghirdetett "jóárasított" étel kategóriát a vonyarcvashegyi Party hangulat büfé nyerte a Party harcsalival, amelyben a túróscsuszás harcsapaprikást palacsintában tálalva tették balatonivá a hortobágyi palacsintát.
    A kilenc döntős ételt szerdán kóstolta végig a zömmel gasztronómiai szakújságírókból álló zsűri, amelyhez két séf - Csillag Richárd és Sipos Norbert - is csatlakozott.
    Kardos Gábor a versenyt a strandgasztronómia máig egyetlen szakmai megmérettetésének nevezte, amely jelentősen hozzájárul a "retró kínálat" megújításához.
    Ezek az ételek a régiós alapanyagokat és a régiós szemléletet szem előtt tartva a globális street food receptek balatonivá tételével, a fine diningnál elérhetőbb áron, nagyságrenddel szélesebb közönségnek nyújtanak gasztronómiai élményeket - ismertette.
    A versenyben a vega és vegán trend a tavalyinál is markánsabban jelentkezett.

  2023.08.03.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- TÖBB MINT 1 800 DOBOZ ADÓZATLAN CIGARETTÁT TALÁLTAK EGY BOLGÁR KAMIONBAN

- MISKOLC: LETARTÓZTATTAK EGY FÉRFIT, AKI GYERMEKEKRŐL OSZTOTT MEG PORNOGRÁF KÉPEKET

- HALÁLOS TŰZ VOLT A KOMÁROM-ESZTERGOM VÁRMEGYEI CSÁSZÁRON

- ÉG EGY CUKRÁSZÜZEM ÉPÜLETE BIATORBÁGYON

- NÉMET AUTÓBAN ÜLŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR HALT MEG SZOMBATON REZI KÖZELÉBEN

- BUDAPEST: MEGSZŰNT A VÁLTÓHIBA MIATTI FENNAKADÁS A NYUGATI PÁLYAUDVARON

- ELHUNYT NEMERE ISTVÁN ÍRÓ, MŰFORDÍTÓ

- LETARTÓZTATTÁK EGY HALÁLT OKOZÓ TESTI SÉRTÉS GYANÚSÍTOTTJÁT DEBRECENBEN

- JÖVŐRE NEM LESZ BALATON SOUND

- LETARTÓZTATTÁK A BUDAPESTEN MEGGYILKOLT AMERIKAI NŐ FELTÉTELEZETT GYILKOSÁT