SAJTKRÉMES HÚSCIPÓ |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 80 dkg darált hús, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 fej vöröshagyma, 40 dkg túrósajt, 1 csomag snidling, pirospaprika, só, bors, majoránna, olaj.
|
 |
MÁKOS, VANÍLIÁS KIFLI |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, narancs reszelt héja, 1 tojás, 10 dkg darált mák, csipetnyi só, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé.
|
 |
BUDAPEST: VENDÉGLÁTÁS-TÖRTÉNETI ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS NYÍLT A VENDÉGLÁTÓIPARI MÚZEUMBAN |
|
|
A magyar polgári vendéglátás aranykorát, a szakma 19. század végétől a második világháborúig tartó történetét mutatja be a Vendéglátóipari Múzeum szerdán nyílt új, állandó kiállítása Vendéget látni, vendégnek lenni címmel. A magyar viselkedéskultúrának mindig kiemelt területe volt a vendéglátás, a paraszti, a polgári és a professzionális vendéglátás területén egyaránt - hangsúlyozta Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár a tárlat megnyitóján.
|
 |
SZTÁRSÉFEK ÉTTERMEI A LEGDRÁGÁBBAK ÉS A LEGROSSZABBAK LISTÁJÁN |
|
|
A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem az ételek minőségével vannak elfoglalva. A Harden's London Restaurants csütörtökön megjelent, legújabb kalauza szerint a londoni felsőkategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest - írta a brit The Telegraph internetes kiadása.
|
 |
UBORKÁS TOKÁNY |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 80 dkg színhús, 3-4 csemege- vagy ecetes uborka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, zsír.
|
 |
MAGYAR ÍZEK KARÁCSONYI VÁSÁRA AZ ERZSÉBET TÉREN |
|
|
Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán, Budapesten. Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezi meg a vásárt a Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal. A belépés ezúttal is ingyenes.
|
 |
PÉNTEKTŐL HÁROMNAPOS GARDA FESZTIVÁL TIHANYBAN |
|
|
A balatoni gardahalászat hagyományát kívánják ápolni a Tihanyban pénteken kezdődő, háromnapos XIII. Garda Fesztiválon, amelyen gardafogó horgászbajnokságot rendeznek kulturális és szórakoztató programok, gasztronómiai élmények kíséretében.
|
 |
ÉTELBEMUTATÓK, VILÁGHÍRŰ SÉFEK A FRANCIA ÍZEK GASZTRONÓMIAI PROGRAMSOROZATBAN |
|
|
Kóstolókkal, ételbemutatókkal és nemzetközi hírű séfek specialitásaival mutatkozik be a francia gasztronómia november 13. és 20. között a főváros több helyszínén a Francia ízek rendezvénysorozat keretében. Pénteken és szombaton a budapesti Vásárcsarnokban minőségi francia borok, péksütemények, sajtok és egyéb termékek kóstolóival, a fővárosi Auchan üzletekben pedig francia termékek széles kínálatával várják az érdeklődőket. Ugyanebben az időszakban erre az alkalomra összeállított menüsorokkal készül több fővárosi étterem is - mutatta be a programot Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján hétfőn.
|
 |
SZÉKELY VÁROSOKÉ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA FŐZÉSÉNEK ÚJ VILÁGCSÚCSA |
|
|
Az egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton, Székelyudvarhelyen – írja a Székelyhon portál. A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 ezer 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.
|
 |
|