© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2023. Június
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BUDAPEST: A NŐI ENERGIÁK A FÓKUSZBAN AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁLON

BUDAPEST: A NŐI ENERGIÁK A FÓKUSZBAN AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁLON

A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei MBH Bank Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval - köztük mintegy 50 étteremmel és cukrászdával - és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison - közölték a szervezők a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.


    Nemes Richárd főszervező elmondása szerint a Gourmet idén is követi a megbízható "alapreceptet": bemutatja Magyarország gasztronómiai felhozatalát, megspékelve egy friss és aktuális témával, amely idén a női energia lesz.
    Határozott előrelépés mutatkozik ugyanis abban, hogy egyre több nő vállal komoly szerepet a sokáig férfiak uralta magyar gasztronómiában - jegyezte meg.
    Mivel a Gourmet utolsó napja ezúttal éppen gyereknapra esik, ekkor a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a fesztiválra. Számos kiállító készül a gyerekek számára meglepetésekkel - például robbanócukros minimacaronnal -, a Gourmet Akadémia vasárnapi workshopjai pedig a fiatalokat is megszólítják majd.
    Nemes Richárd kiemelte azt is, hogy a legjobb vidéki és budapesti éttermek meghívása mellett a szervezők nem kizárólag a hazai fine dining gasztronómiát szeretnék bemutatni, hanem a magas színvonalú bisztrókat, nemzetközi konyhákat is.
    Idén kiállít két pékség is, mellettük természetesen megjelennek a legjobb cukrászdák, pincészetek - mondta el a főszervező, az izgalmas ételkínálaton túl kiemelve a változatos italmenüt, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig.
    Újdonság, hogy a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel - jelezte.   
    Dankó Virág, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy idén 13. alkalommal adnak otthont "Magyarország kedvenc gasztrofesztiváljának".
    A Gourmet idei nagykövetei Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje lesznek.
    M. Horváth Veronika, a Gourmet Akadémia főszervezője elmondta, hogy a workshopok többségét ebben az évben női szakemberek tartják.
    Ormós Gabriella például a gyakorlatban is bemutatja a kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a "női energiákat" erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is - közölték a szervezők.

  2024.05.06.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- DECEMBER 12-TŐL LÁTHATÓ A MOZIKBAN A HOGYAN TUDNÉK ÉLNI NÉLKÜLED? CÍMŰ FILM

- ELHUNYT NILS ARESTRUP FRANCIA SZÍNÉSZ, A TALÁLKOZÁS VÉNUSSZAL FŐSZEREPLŐJE

- BUDAPEST: ÁTMENT EGY VONAT A TILOSON FERENCVÁROS ÁLLOMÁSON

- ÖSSZEÜTKÖZÖTT KÉT BUSZ DEBRECENBEN, TIZENKILENCEN MEGSÉRÜLTEK

- FÉKHIBA LÉPETT FEL EGY BUDAPESTRE ÉRKEZŐ JÁRATNÁL A LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN

- ELLENTÉTES IRÁNYBÓL ÉRKEZŐ VONATOK SZAKÍTOTTAK SZÉT EGY AUTÓT

- TÍZ ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY MISKOLCI RABLÓT

- TÖBB MINT 1 800 DOBOZ ADÓZATLAN CIGARETTÁT TALÁLTAK EGY BOLGÁR KAMIONBAN

- MISKOLC: LETARTÓZTATTAK EGY FÉRFIT, AKI GYERMEKEKRŐL OSZTOTT MEG PORNOGRÁF KÉPEKET