© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BUDAPEST: BOGRÁCSBAN ÉS A TŰZÖN KÉSZÍTETT ÉTELEK LESZNEK A FŐSZEREPLŐI AZ IDEI MAGYAR ÍZEK UTCÁJÁNAK

BUDAPEST: BOGRÁCSBAN ÉS A TŰZÖN KÉSZÍTETT ÉTELEK LESZNEK A FŐSZEREPLŐI AZ IDEI MAGYAR ÍZEK UTCÁJÁNAK

A bográcsban és a tűzön készült ételek kapják idén a főszerepet a Magyar Ízek Utcájában, amelynek gasztronómiai különlegességeit augusztus 18. és 20. között lehet megkóstolni Budapesten, a Várkert Bazár előtt.


    A rendezvény legfontosabb célja, hogy idén is bemutassa, milyen izgalmas a magyar gasztrokultúra, valamint, hogy a Kárpát-medence tradicionális ételei mellett mennyire megférnek a magyar konyhában a modern, izgalmas fogások is - mondta el Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője a rendezvényt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.
    Kiemelte: gazdag a világa azoknak az ételeknek, amelyeket üstben, bográcsban vagy fazékban készítenek el kifejezetten tűz fölött, nagyon sok recept, technológia és alapanyag kapcsolódik ezekhez az ételekhez, amelyeket az ünnepi hétvége alatt a közönség is jobban megismerhet. A helyszínen a profi séfek mellett amatőr szakácsok is főznek majd.
    A rendezvényen a hagyományokhoz híven a közönség először kóstolhatja majd meg az idei Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint az év Szent István-napi kenyereit.
    Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, hogy idén a kenyerek közül a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Nagyapám kenyere burgonyával lett az év Szent István-napi kenyere, az innovatív kenyerek mezőnyében pedig szintén a Balmaz Sütöde Kft. jalapenós, cheddar sajtos, vadkovászos kenyerét díjazták. A tavaly életre hívott, és idén sós változatban meghirdetett sétálósütemény kategóriában a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. Pásztor reggelije lett a nyertes, amely egy juhtúróval, sonkával, lilahagymával töltött, szegedi paprikával színezett francia croissant. A kenyerek versenyét 13. alkalommal hirdették meg, amelyre idén rekordszámú, csaknem 100 terméket neveztek a három kategóriában - mondta el Septe József, aki át is adta a díjazottaknak az elismeréseket.
    Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke az idei Magyarország tortája verseny győztesének, a váci Édes Vonal cukrászdából Kovács Alfréd cukrásznak adta át az elismerést a Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos tortáért. A desszert egy könnyű, mandulalisztes, mákos piskótából, lágy fehércsokoládé-krémből, ropogós feketeszezám-grillázsból áll, valamint megjelenik benne a máklikőr és a feketeribizli is.
    Az idén 18. alkalommal meghirdetett versenyen a jelentkezőknek úgynevezett szuperélelmiszereket kellett felhasználniuk, mivel a szervezők a gazdag beltartalmú értékekkel rendelkező, magyar alapanyagokra szerették volna felhívni a figyelmet - ismertette Selmeczi László. A második helyezett Fodor Sándor (a budapesti Habcsók Cukrászda) Rigófütty nevű tortája lett, míg a harmadik helyen Novák Ádám és Domonkos Noémi (a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház) Fekete gyöngy elnevezésű alkotása végzett.
    Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója adta át a Magyarország cukormentes tortájának járó elismerést, amelyet a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László vehettek át a Zöld Málna elnevezésű, málnás-pisztáciás-fehércsokoládés-rózsavizes tortájukért. A tortában a pisztácia egyaránt megjelenik a piskótában és a mousse-ban is, édes ízét a piros málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi különlegessé.
    Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével megrendezett verseny második helyezettje szintén a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház alkotása, amely a Fűszeres Vilmos nevet kapta, míg a harmadik helyen Gyuris László és Reisinger Ferenc (a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház) Intuíció elnevezésű alkotása végzett.

  2024.08.08.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- FÉKHIBA LÉPETT FEL EGY BUDAPESTRE ÉRKEZŐ JÁRATNÁL A LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN

- ELLENTÉTES IRÁNYBÓL ÉRKEZŐ VONATOK SZAKÍTOTTAK SZÉT EGY AUTÓT

- TÍZ ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY MISKOLCI RABLÓT

- TÖBB MINT 1 800 DOBOZ ADÓZATLAN CIGARETTÁT TALÁLTAK EGY BOLGÁR KAMIONBAN

- MISKOLC: LETARTÓZTATTAK EGY FÉRFIT, AKI GYERMEKEKRŐL OSZTOTT MEG PORNOGRÁF KÉPEKET

- HALÁLOS TŰZ VOLT A KOMÁROM-ESZTERGOM VÁRMEGYEI CSÁSZÁRON

- ÉG EGY CUKRÁSZÜZEM ÉPÜLETE BIATORBÁGYON

- NÉMET AUTÓBAN ÜLŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR HALT MEG SZOMBATON REZI KÖZELÉBEN

- BUDAPEST: MEGSZŰNT A VÁLTÓHIBA MIATTI FENNAKADÁS A NYUGATI PÁLYAUDVARON