KÉT HÉTEN BELÜL MÁSODSZOR IS KOCSONYAÜNNEPET TARTANAK MISKOLCON |
GK-Press |
|
Két héten belül másodszor is kocsonyaünnepet tartanak Miskolcon. Március 7-én kezdődik a hagyományos, immár 14. alkalommal megrendezett kocsonyafesztivál, amelynek díszvendége idén Ukrajna és Szikszó lesz. Alig ért véget a városi önkormányzat turisztikai cégei által első alkalommal megrendezett kocsonyafarsang, ismét kocsonyaünnepre várják Miskolcon az érdeklődőket.
|
 |
TÍZEZREKET VÁRNAK IDÉN IS A NAGYKANIZSAI FÁNKFESZTIVÁLRA |
|
|
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezreket várnak a nagykanizsai országos fánkfesztiválra, amelyre külföldi fánkkészítők is jelezték a részvételüket. A február 28-án és március 1-jén tartandó kétnapos rendezvényről a szervező Vasutasok Országos Közművelődési Egyesülete (VOKE) Kodály Zoltán Művelődési Házának igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a megkóstolható finomságok mellett karneváli felvonulással, valamint álarckészítő-versennyel és kiállítással is várják az érdeklődőket.
|
 |
KÉT KOCSONYAÜNNEP IS LEHET IDÉN MISKOLCON |
|
|
Akár két kocsonyaünnep is lehet idén Miskolcon: a város önkormányzati cégei most először, a rendezvény ötletadói pedig tizennegyedik alkalommal tartanának rendezvényt a tél gasztronómiai jellegzetessége tiszteletére.
|
 |
ÉV HALA-SZAVAZÁS: A MAGYAR BUCÓ ÉS A SÜGÉR CSATÁZIK AZ ELSŐSÉGÉRT |
|
|
Célegyenesbe ért a Magyar Haltani Társaság által immár hagyományosan meghirdetett, Az év hala-közönségszavazás, amelyen a természetvédők favoritja, a magyar bucó és a horgászok jelöltje, a sügér közül kerülhet ki a győztes. Harka Ákos, a társaság elnöke elmondta: a napokban izgalmas véghajrá bontakozott ki a versenyben. A garda hívei már nem reménykedhetnek, a két másik hal ugyanis jelentős előnyre tett szert.
|
 |
Hirdetés |
|
|
>
|
 |
TÖBB MINT 200 RECEPTTEL JELENT MEG A KÉT CICA KONYHÁJA SZAKÁCSKÖNYVE |
GK-Press/cs |
|
Több, mint 200 recepttel jelent meg a Két cica konyhája blog első szakácskönyve, amelyet szerdán mutattak be Budapesten. "Receptjeim többsége régi, házias magyar étel, amiket még a nagymamáimtól tanultam gyermekkoromban Moson megyében. Kilencéves korom óta főzök, ott nőttem föl a konyhában, ott írtam a leckét a konyhaasztalon" - magyarázta Bezselics Ildikó, a blog és a szakácskönyv szerzője, aki korábban női magazinok főszerkesztője volt.
|
 |
HURKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK SZOMBATON, SZENNÁN |
|
|
Minden a hurkáról szól
szombaton, Szennán, ahol immár hetedik alkalommal versengenek a helyi és a
környező települések, valamint az ország távolabbi részéről érkező csapatok,
hogy hagyományos és különleges ízesítésű hurkáikkal elnyerjék a zsűri és a
szervezők várakozása szerint mintegy kétezer vendég tetszését.
|
 |
BOROS KÖNYV BEMUTATÓJÁVAL NYITOTT A PEKINGI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET |
|
|
|
 |
MEGNYÍLT A KÉZMŰVES MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA |
|
|
Megnyílt pénteken a Kézműves
Magyar Ízek Vására a fővárosban, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató
vásár központi terméke idén a hal- és vadhús. A háromnapos vásár helyszíne a
budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara
Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.
|
 |
NEMZETKÖZI HURKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK TÁPIÓSZENTMÁRTONBAN |
|
|
A falusi disznótor hangulatát
idézi fel szombaton Tápiószentmártonban a kilencedik nemzetközi hurkatöltő
fesztivál - mondta el a Pest megyei település polgármestere. A nagy
megméretésbe 50 csapat nevezett be, közöttük most első alkalommal bolgár és
csángó versenyzők, akik a hazai, a szlovák és délvidéki vetélytársakkal
küzdenek meg a díjakért.
|
 |
|