SPÁRGÁS BORJÚTEKERCS

Hozzávalók: 1 spárgakonzerv, 4 szelet borjúhús, 4 szelet füstölt sonka vagy baconszalonna, vaj vagy olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 4-5 dl húsleves – kockából is lehet -, só, bors, ecet, petrezselyem.
A megmosott, leszárított hússzeleteket gyengén megszórjuk sóval, borssal, ráfektetünk egy-egy szelet sonkát vagy szalonnát és nagyságától függően 1-4 db spárgát. Szorosan feltekerjük és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, esetleg összevarrjuk. Felforrósított olajon vagy vajon körbesütjük, felöntjük levessel és puhára pároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajon vagy olajon megpároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt maradék spárgát, ráöntjük a megpuhult hús visszamaradt szaftját, ecettel, sóval, borssal ízesítjük és alaposan összeforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a hústekercsre öntve tálaljuk.
Burgonyakrokettet kínáljunk hozzá. Ha van sonkalevünk, húsleves helyett készíthetjük azzal is.
2014.05.20.
|