© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Június
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : SPÁRGÁS BORJÚTEKERCS

SPÁRGÁS BORJÚTEKERCS

Hozzávalók: 1 spárgakonzerv, 4 szelet borjúhús, 4 szelet füstölt sonka vagy baconszalonna, vaj vagy olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 4-5 dl húsleves – kockából is lehet -, só, bors, ecet, petrezselyem.


    A megmosott, leszárított hússzeleteket gyengén megszórjuk sóval, borssal, ráfektetünk egy-egy szelet sonkát vagy szalonnát és nagyságától függően 1-4 db spárgát. Szorosan feltekerjük és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, esetleg összevarrjuk. Felforrósított olajon vagy vajon körbesütjük, felöntjük levessel és puhára pároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajon vagy olajon megpároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt maradék spárgát, ráöntjük a megpuhult hús visszamaradt szaftját, ecettel, sóval, borssal ízesítjük és alaposan összeforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a hústekercsre öntve tálaljuk.

    Burgonyakrokettet kínáljunk hozzá. Ha van sonkalevünk, húsleves helyett készíthetjük azzal is.

 

  2014.05.20.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM