© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Június
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : FOGYATÉKKAL ÉLŐKET FOGLALKOZTATÓ ÉTTERMET ADTAK ÁT SZEKSZÁRDON

FOGYATÉKKAL ÉLŐKET FOGLALKOZTATÓ ÉTTERMET ADTAK ÁT SZEKSZÁRDON

 

Átadták a Kék Madár Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztató, kibővült éttermét csütörtökön, Szekszárdon, amelyet mintegy 40 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással alakítottak ki az alapítvány székhelyén. Az ünnepélyes átadáson Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár úttörő kezdeményezésnek nevezte a vállalkozást és hangoztatta: a kormány fontosnak tartja a szociális gazdaságot.


    Hozzátette: abban bízik, hogy ezen a területen a következő években, évtizedekben több tízezer embernek adhatnak munkalehetőséget.

    Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta: a megváltozott munkaképességűek számára járó rehabilitációs kártya igénybe vételével 2014 márciusban, mintegy 24 ezer ember dolgozott hatezer munkáltatónál. A kormány az elmúlt négy évben a Széchenyi terv keretében több mint húszmilliárd forintot fordított megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására.

    Az Ízlelő családbarát éttermet az alapítvány a főleg képzéseket finanszírozó 149 millió forintos európai uniós projekt keretében újította fel, illetve bővítette, így a korábbi 24 férőhelyes, Bartina utcai étterem ma 47 vendéget fogadhat. Kialakítottak egy harmincfős különtermet is.

    Mészáros Andrea, az 1997-ben létrehozott alapítvány ügyvezetője felidézte: a szervezet 2007-ben indította útjára a vállalkozást, és már a második évben önfenntartóvá vált. Az étterem létrehozásának egyik okaként azt említette, hogy ezzel is szerették volna meggyőzni a cégvezetőket arról, hogy egy vállalkozás fogyatékkal élőket foglalkoztatva is lehet sikeres.

    A fennállása óta számos díjjal elismert étteremben 14 mozgás- és érzékszervi fogyatékkal élő ember dolgozik, tavaly naponta több mint 300 adag ételt forgalmaztak. Az étterem 2013-ban 5,5 millió forint nyereséggel működött – mondta az ügyvezető. Az étterem arculata is megújult és egységessé vált, ami azt a célt szolgálja, hogy a vállalkozást úgynevezett szociális franchise-rendszerben elterjesszék Magyarországon – ismertette az alapítvány vezetője.

 

  2014.05.29.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM