© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Június
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg hosszúszemű rizs előfőzve, 10 db savanyú káposztalevél, 60 dkg darált sertéshús, ízlés szerint só, őrült fekete bors, őrölt kömény, 1 db tojás, 1 kg savanyú káposzta, 40 dkg kolozsvári szalonna, 3 db babérlevél, néhány egész feketebors, 1 evőkanál fűszerpaprika, a tálaláshoz tejföl, friss kenyér.


    A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előfőzött rizst. A savanyú káposztalevelekről a középső, vastag eret eltávolítjuk, a nagyobb leveleket kettévágjuk. A darált húst ízlés szerint sóval, borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk a rizzsel és a tojással. Ezután a tenyerünkbe fektetünk egy káposztalevelet, alulról kb. 5 cm távolságra egy nagyobb kanál tölteléket helyezünk rá, a levél alját és két oldalát párhuzamosan, szorosan a húsra hajtjuk, majd alulról felfelé felsodorjuk. Ezt megismételjük a többi káposztalevéllel is.
    A vágott káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, öblítsük át.  
    Közben a füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk. Egy nagyobb lábas aljára 2-3 marék savanyú káposztát helyezünk és rátesszük a szalonnadarabokat, majd a töltött káposztaleveleket. A tetejére a maradék vágott káposztát, 2-3 babérlevelet, 1-1 evőkanál szemes borsot és fűszerpaprikát szórunk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy az éppen ellepje, majd takaréklángon, kevergetés nélkül, fedő alatt körülbelül két órán át főzzük. 
    Ha az étel kész, tejföllel és friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

  2020.12.05.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- AZ ÉV LEGNAGYOBB ÁTVERÉSE: DÍJAZTÁK A NÉPSZERŰ CSOKIGYÁR A MILKA LEGARCÁTLANABB REKLÁMHÚZÁSÁT

- HOLTAN TALÁLTAK EGY VÁLTÓKEZELŐT A KÖRÖSLADÁNYI VASÚTÁLLOMÁSON

- AZ ADRIAI-TENGER EGYIK LEGRÉGEBBI HAJÓRONCSÁT FEDEZTÉK FEL HORVÁTORSZÁGBAN

- BÉRGYILKOSOKKAL MEG AKARTA ÖLETNI HÁROM HARAGOSÁT EGY KECSKEMÉTI FÉRFI

- KÉKSZALAG: SAJÁT REKORDJÁT MEGDÖNTVE A FIFTY-FIFTY NYERTE A TÓKERÜLŐ VERSENYT

- KECSKEMÉT: KÁBÍTÓSZERT ÁRULÓ FIATAL FÉRFI ELLEN JAVASOL VÁDEMELÉST A KECSKEMÉTI RENDŐRSÉG

- TÖBB SZÁZ MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS ROBBANÓESZKÖZ KERÜLT ELŐ DEBRECENBEN

- SPANYOLORSZÁGBAN FOGTÁK EL MAGYARORSZÁG EGYIK LEGKERESETTEBB BŰNÖZŐJÉT

- FOLYAMATOSAK VOLTAK AZ UTÓRENGÉSEK SZOMBAT ÉJSZAKA CSONGRÁD TÉRSÉGÉBEN

- TŰZ VESZÉLYEZTETTE A SZENTENDREI SKANZENT

- BOZÓTTŰZ MIATT LEÁLLÍTOTTÁK A VONATFORGALMAT KISKUNDOROZSMÁNÁL A SZEGEDI FŐVONALON