© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Június
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

   
   


SAJTKRÉMES HÚSCIPÓ

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 80 dkg darált hús, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 fej vöröshagyma, 40 dkg túrósajt, 1 csomag snidling, pirospaprika, só, bors, majoránna, olaj.

MÁKOS, VANÍLIÁS KIFLI

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, narancs reszelt héja, 1 tojás, 10 dkg darált mák, csipetnyi só, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé.

BUDAPEST: VENDÉGLÁTÁS-TÖRTÉNETI ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS NYÍLT A VENDÉGLÁTÓIPARI MÚZEUMBAN

   

A magyar polgári vendéglátás aranykorát, a szakma 19. század végétől a második világháborúig tartó történetét mutatja be a Vendéglátóipari Múzeum szerdán nyílt új, állandó kiállítása Vendéget látni, vendégnek lenni címmel. A magyar viselkedéskultúrának mindig kiemelt területe volt a vendéglátás, a paraszti, a polgári és a professzionális vendéglátás területén egyaránt - hangsúlyozta Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár a tárlat megnyitóján.

SZTÁRSÉFEK ÉTTERMEI A LEGDRÁGÁBBAK ÉS A LEGROSSZABBAK LISTÁJÁN

   

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem az ételek minőségével vannak elfoglalva. A Harden's London Restaurants csütörtökön megjelent, legújabb kalauza szerint a londoni felsőkategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest - írta a brit The Telegraph internetes kiadása.

UBORKÁS TOKÁNY

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 80 dkg színhús, 3-4 csemege- vagy ecetes uborka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, zsír.

MAGYAR ÍZEK KARÁCSONYI VÁSÁRA AZ ERZSÉBET TÉREN

   

Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán, Budapesten. Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezi meg a vásárt a Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal. A belépés ezúttal is ingyenes.

PÉNTEKTŐL HÁROMNAPOS GARDA FESZTIVÁL TIHANYBAN

   

A balatoni gardahalászat hagyományát kívánják ápolni a Tihanyban pénteken kezdődő, háromnapos XIII. Garda Fesztiválon, amelyen gardafogó horgászbajnokságot rendeznek kulturális és szórakoztató programok, gasztronómiai élmények kíséretében.

ÉTELBEMUTATÓK, VILÁGHÍRŰ SÉFEK A FRANCIA ÍZEK GASZTRONÓMIAI PROGRAMSOROZATBAN

   

Kóstolókkal, ételbemutatókkal és nemzetközi hírű séfek specialitásaival mutatkozik be a francia gasztronómia november 13. és 20. között a főváros több helyszínén a Francia ízek rendezvénysorozat keretében. Pénteken és szombaton a budapesti Vásárcsarnokban minőségi francia borok, péksütemények, sajtok és egyéb termékek kóstolóival, a fővárosi Auchan üzletekben pedig francia termékek széles kínálatával várják az érdeklődőket. Ugyanebben az időszakban erre az alkalomra összeállított menüsorokkal készül több fővárosi étterem is - mutatta be a programot Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján hétfőn.

SZÉKELY VÁROSOKÉ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA FŐZÉSÉNEK ÚJ VILÁGCSÚCSA

   

Az egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton, Székelyudvarhelyen – írja a Székelyhon portál. A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 ezer 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- LOPOTT AUTÓVAL, JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL BUKOTT LE EGY 16 ÉVES FIÚ BUDAPESTEN

- LETARTÓZTATTÁK A HAVANNA-LAKÓTELEPI BRUTÁLIS GYILKOSSÁG GYANÚSÍTOTTJÁT

- 71 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT HULK HOGAN

- A BALATONBA ESETT ÉS MEGHALT EGY 21 ÉVES FIATAL

- FAGYI-KINCSVADÁSZAT A BALATONNÁL - INDUL A NYÁR LEGÉDESEBB JÁTÉKA!

- FÁBA SZORULT NÉMET REPESZAKNAGRÁNÁTOT TALÁLTAK A SIROKI ERDŐBEN

- TÖBB SZÁZ HAMIS ÓRÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK A REPÜLŐTÉREN

- KÉNYSZERLESZÁLLÁST HAJTOTT VÉGRE EGY REPÜLŐGÉP BUDAPESTEN

- AZ ÉV LEGNAGYOBB ÁTVERÉSE: DÍJAZTÁK A NÉPSZERŰ CSOKIGYÁR A MILKA LEGARCÁTLANABB REKLÁMHÚZÁSÁT

- HOLTAN TALÁLTAK EGY VÁLTÓKEZELŐT A KÖRÖSLADÁNYI VASÚTÁLLOMÁSON

- AZ ADRIAI-TENGER EGYIK LEGRÉGEBBI HAJÓRONCSÁT FEDEZTÉK FEL HORVÁTORSZÁGBAN