SZŐLŐS KACSAMELL

Hozzávalók: egy nagyobb, vagy két kisebb kicsontozott kacsamell, 40 dkg fehér és piros szőlő, 1,5 dl must, 2 dl tejszín, 1 kanál csípős mustár, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
A musthoz hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, mustárt, majd sóval, borssal fűszerezzük. A félbevágott kacsamelleket bőrével lefelé serpenyőbe tesszük, és addig sütögetjük, amíg a zsír kisül belőle. Ha megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Ráöntjük a fűszeres mustot, és fedő alatt 20-30 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett, megszárított szőlőt, s pár perc alatt összemelegítjük, de nem főzzük.
Kivesszük a húst és felszeleteljük
A pecsenyelevet kevés liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor a felszeletelt húst meglocsoljuk a szőlős, tejszínes mártással, és párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínáljunk hozzá.
Burgonyakrokettel is kitűnő.
2014.10.23.
|