JAZZ- ÉS BORFESZTIVÁL LESZ A HÉTVÉGÉN SZENTENDRÉN |
|
|
A boré és a jazzé lesz a főszerep szeptember utolsó hétvégéjén, Szentendrén. A pénteken kezdődő fesztiválon helyi kötődésű borászok, borászatok és borkereskedések várják az érdeklődőket a belvárosban, ahol számos jazzkoncertet és gasztronómiai programot is kínálnak.
|
 |
A KORÁBBIAKNÁL NAGYOBB TERÜLETEN RENDEZIK MEG IDÉN A 21. CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁLT |
|
|
Két nagysátorban és két nagyszínpadon rendezik meg idén a 21. Csabai Kolbászfesztivált október 19. és 22. között a békéscsabai Sportcsarnok mellett. Hégely Sándor főszervező elmondta, idén tavasszal került be a Magyar Értéktárba a Csabai Kolbászfesztivál, amelynek ezért a hagyományápolás, a csabai kolbász hírnevének öregbítése áll a középpontjában.
|
 |
SZÉLL TAMÁS SÉFET EURÓPAI POLGÁR DÍJJAL TÜNTETTÉK KI |
|
|
Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást; az idei Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjének negyedik helyén végző séf pénteken, Budapesten vehette át az Európai Parlament által alapított elismerést.
|
 |
RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ ÉS KÉK BOR KÉSZÜL SVÁJCBAN |
|
|
Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.
|
 |
HALUSKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK VANYARCON |
|
|
Haluskafesztivált rendeznek szeptember 9-én, szombaton a Nógrád megyei Vanyarcon: idén tizennegyedik alkalommal találkoznak a községben a szlovák eredetű fogás kedvelői, emellett a havasi juhászatról szóló kiállítás is nyílik - közölték a rendezvény szervezői.
|
 |
BAJÁN CSAKNEM EZERÖTSZÁZ BOGRÁCSBAN FŐZIK A HALAT SZOMBATON |
|
|
Csaknem ezerötszáz bográcsban főznek idén is legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton. Az európai hírű Bajai Halfőző Fesztivál július 6. és 9. között a halászlé mellé számos szórakoztató programot is kínál a helybélieknek és a látogatóknak.
|
 |
TÖBB MINT TÍZEZER EMBERT VÁRNAK A TISZACSEGEI HALÁSZLÉFESZTIVÁLRA |
|
|
Több mint tízezer embert várnak idén is a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet szombaton rendeznek meg, immár tizedik alkalommal a Tisza-parton - mondta a rendezvény főszervezője a fesztivált beharangozó szerdai tiszacsegei sajtótájékoztatón.
|
 |
AZ EPER ÉS A MANGALICA AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL FŐ ALAPANYAGA |
|
|
Az eper és a mangalica lesz a két fő alapanyag az idei Gourmet Fesztiválon, amely az országhatárokon túllépve a legkiválóbb magyar éttermek mellett a régió legjobb vendéglátóhelyeinek fogásaival is megismerteti a látogatókat május 18. és 21. között a Millenáris parkban.
|
 |
EGY NEW YORK-I ÉTTEREM LETT A VILÁG LEGJOBBJA |
|
|
A New York-i Eleven Madison Park lett a világ legjobb étterme egy szerdán közzétett ranglista szerint, amely a világ 50 vezető éttermét sorolja fel.
|
 |
KIVÁLASZTOTTÁK A MAGYARORSZÁG TORTÁJA ÉS A MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA VERSENY DÖNTŐSEIT |
|
|
Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös ízkombinációjú tortakreációk jutottak be a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyek döntősei közé a hétfőn Budapesten megrendezett első zsűrizésen.
|
 |
|