BUDAPEST: KOLBÁSZFESZTIVÁLT RENDEZNEK A MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN |
|
|
Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a fővárosban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban október 16-18. között. Kiss Tamás főszervező az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fesztiválon legalább százféle kolbász közül lehet majd választani, mind olyan háztáji kolbász, amelyeket a boltokban nem forgalmaznak. Az eseményen közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni az ínyencségeket.
|
 |
PAPRIKAFESZTIVÁL ÉS DIZÁJN FRÖCCS PROGRAMOK SZEGEDEN |
|
|
A fűszerpaprika-termesztés hagyományait bemutató fesztivált rendeznek szombaton Szeged-Alsóvároson, majd hétfőn elkezdődik a Szgd design fröccs programsorozata, amely célja a turizmus, a paprika és a formatervezés kapcsolatának erősítése.
|
 |
A VILÁG LEGHOSSZABB RÉTESÉT KÉSZÍTETTÉK EL HORVÁTORSZÁGBAN |
|
|
A világ leghosszabb rétesének Guinness-rekordját döntötte meg a Károlyváros (Karlovac) melletti Jaskovóban eredeti recept szerint készült almás-mazsolás édesség, azaz horvátul savijaca - közölte a RTL televízió vasárnap. A rekorder rétes 1 479 méter hosszú. A töltelék 590 kiló almából és 260 kiló mazsolából készült. A tésztát száz, a településről származó asszony nyújtotta, a legidősebb 92 éves volt. A rekordot a Guinness horvát képviselői hitelesítették.
|
 |
LECSÓFESZTIVÁL SZENTESEN |
|
|
E honban, talán nem túlzok, ha azt bátorkodom mondani: többen vannak, akik szeretik ezt az ételt, mint akik elutasítják a fogyasztását. És hol lehet a legjobb lecsót enni? Természetesen ahol a termelés nagyban folyik paprikából, s ahol ebből sok van, ott a paradicsom sem hiánycikk. Legtöbbször a szentesi paprikával találkozhatunk az üzletekben. E sikerhez járul hozzá az idén tizennegyedszer megrendezésre kerülő, immár nemzetközivé vált Lecsófesztivál, mely ebben az évben szeptember negyedikén és ötödikén kerül megrendezésre.
|
 |
REKORDMENNYISÉGŰ LECSÓT KÉSZÍTENEK AZ ESZTÁRI LECSÓFESZTIVÁLOM |
|
|
Rekordmennyiségű lecsót készítenek az esztári lecsófesztiválon. A tervek szerint 10 mázsányi alapanyagból főzik meg az alföldi tökös-kolbászos változatot – mondta el Szécsi Tamás polgármester szombaton.
|
 |
BADACSONY: MEGVÁLASZTOTTÁK AZ ÉV STRANDÉTELÉT |
|
|
A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele nyerte el az idén először kiosztott év strandétele díjat - közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és a kínálat megújítását célzó versenyt elindító Balatoni Kör elnöke.
|
 |
ÚJRAGONDOLT FORMÁBAN ISMÉT MEGRENDEZIK A CSABAI LECSÓFESZTIVÁLT |
|
|
Felelevenítik a Csabai Lecsófesztivál hagyományát, de újragondolt formában, Békéscsabai Kolbászos Lecsófesztiválként rendezik meg augusztus 21-én és 22-én, Békéscsabán, a CsabaParkban – mondta el Opauszki Zoltán városfejlesztési tanácsadó.
|
 |
MÉZESKALÁCS-FESZTIVÁL LESZ A HÉTVÉGÉN DEBRECENBEN |
|
|
A nagy múltú debreceni mézeskalácsosság történetét és a vidék méhészeti hagyományait bemutató mézeskalács-fesztivált rendeznek a hétvégén a cívisvárosban. Vajda Mária etnográfus, a fesztivál ötletgazdája a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a 2008-ban tartott első fesztivál azonnal bekerült a Guinness-rekordok közé, mivel több száz mézeskalácsot a kezében tartó résztvevő kart karba öltve alkotott élő láncot, "mézeskalács-kerítést" a Nagytemplom körül.
|
 |
|
|
|
|
 |
BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁLT TARTANAK FERTŐDÖN |
|
|
Harmadik alkalommal rendezik meg az Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált Fertődön, az Esterházy-kastély körül augusztus 14-én és 15-én. Az esemény csatlakozik az Élő Bolygónk nevű klímavédelmi kampányhoz – tájékoztatott a főrendező. Klötzl Géza elmondta, hogy a program a kultúra, a turizmus és a gasztronómia időutazása a barokk világába, célja pedig, hogy erősítse a pozitív országképet.
|
 |
|