© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Július
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

HARMINCEZER ÜVEG BRUNELLO DI MONTALCINÓT HAMISÍTOTTAK OLASZORSZÁGBAN

   

 

Nem biztos, hogy minőségi nedű van a jó nevű olasz vörösborok palackjaiban - derült ki abból a hatósági akcióból, amelynek során harmincezer üveg hamisított bort foglaltak le a héten a hatóságok. Toscana, Umbria, Liguria és Lazio tartomány pincéiben, palackozó üzemeiben, szupermarketjeiben és borüzleteiben foglalták le a palackokat a sienai rendőrség emberei.

BUDAPEST: PÉNTEKTŐL VÁRJA A NAGYKÖZÖNSÉGET A GOURMET FESZTIVÁL

GK-Press/cs   

Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai és a legjobb hazai és külföldi séfek rakottkrumpli-kreációi várják péntektől a háromnapos Gourmet Fesztivál látogatóit a fővárosi Millenáris parkban. A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva: lesz például rakottkrumpli-leves, rakott krumpli Szent Jakab-kagylóval, algával.

FOGYATÉKKAL ÉLŐKET FOGLALKOZTATÓ ÉTTERMET ADTAK ÁT SZEKSZÁRDON

   

 

Átadták a Kék Madár Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztató, kibővült éttermét csütörtökön, Szekszárdon, amelyet mintegy 40 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással alakítottak ki az alapítvány székhelyén. Az ünnepélyes átadáson Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár úttörő kezdeményezésnek nevezte a vállalkozást és hangoztatta: a kormány fontosnak tartja a szociális gazdaságot.

MUSTÁROS CSIRKEMELL

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell, 2 tojás, mustár, 1 dl olívaolaj, sültcsirkefűszer, liszt, só, bors.

   

>

EGYÜTT VÁRJA AZ ENNI-INNI VÁGYÓKAT A FŐZDEFESZT ÉS A STREET FOOD SHOW

GK-Press/cs   

 

Új helyszínen és új felállásban várja vendégeit Budapest két gasztronómiai fesztiválja: a Duna-parton kínálja a söröket és az ételeket a fuzionált Főzdefeszt és a Street Food Show június 7. és 9. között. A Főzdefeszt ezúttal minden eddiginél több, 38 magyar kézműves sörfőzdét vonultat fel a Street Food Show 21 ételstandja mellé - tájékoztattak a szervezők.

MA KEZDŐDIK A BUDAPESTI PÁLINKAFESZTIVÁL

GK-Press/cs   

Ma kezdődik a IX. Budapesti Pálinkafesztivál a Városháza Parkban, ahol négy napon át 27 kiállító több mint 400 féle párlata, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget. A Városháza Parkba visszaköltözött programsorozat főszereplői idén a körtepálinkák lesznek. A körte által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először a fesztiválon kóstolhat meg a közönség.

SPÁRGÁS BORJÚTEKERCS

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 1 spárgakonzerv, 4 szelet borjúhús, 4 szelet füstölt sonka vagy baconszalonna, vaj vagy olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 4-5 dl húsleves – kockából is lehet -, só, bors, ecet, petrezselyem.

ÚJRAÉRTELMEZI A RAKOTT KRUMPLI FOGALMÁT AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL

GK-Press/cs   

 

A legváltozatosabb módokon újraálmodott rakott krumplit kóstolhatnak a legnevesebb éttermek kínálatában a Gourmet Fesztivál látogatói május 30. és június 1. között a fővárosi Millenáris Parkban. A fesztivál célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia állapotának keresztmetszetét. Az élmezőnybe tartozó mintegy ötven étterem, cukrászdák, borászatok, pálinkaházak és egyéb kiállítók mutatkoznak be. Egyedülálló a rendezvény, mert nincs még egy olyan alkalom, ahol ennyi, a gasztronómia élvonalába tartozó étterem mutatkozna be egy helyen - mondta el Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője.

NEMZETKÖZI ÍZEKET VONULTAT FEL A MÁSODIK BUDAPESTI LEVES ÉS FŐZELÉK FESZTIVÁL

GK-Press   

 

Jellegzetes magyar fogásokkal és számos ország tradicionális specialitásaival várja vendégeit a hétvégén a második Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál a Palotanegyedben. A látogatók a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100 féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a fesztiválon - hangzott el a programot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM