MÁKOS, VANÍLIÁS KIFLI

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, narancs reszelt héja, 1 tojás, 10 dkg darált mák, csipetnyi só, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé.
Robotgépben habosra keverjük a vajat, a tojást, a vaníliás cukorral elkevert porcukrot, a reszelt narancshéjat és a sót. Beleszitáljuk a lisztet, a darált mákot és összegyúrjuk. Ezután hűtőszekrényben egy éjszakát pihentetjük.
A cipóvá gyúrt tésztából egyenletes szeleteket vágunk, rudakat sodrunk, majd 1-1 centiméteres darabokat szeletelünk, amelyeket kiflivé formálunk. Ezután sütőlapokra rakjuk, s 15-18 percig sütjük. A felét még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük. A többi kifli két végét felolvasztott csokoládéba mártogatjuk, s rácsra helyezve megszárítjuk.
2014.12.20.
|