SZALONNÁS HALTEKERCS

Hozzávalók: 8 kisebb szelet tengeri hal, 2 citrom, 8 szelet baconszalonna, 1 kg burgonya, 1 kisebb kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, olaj, só, bors, cukor, kapor.
A halszeleteket kevés citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal megszórjuk, és ráfektetve egy szelet szalonnára, feltekerjük. Hústűvel vagy fogvájóval megfűzzük, és kevés forró olajban minden oldalát megsütjük.
A megmosott burgonyákat sós vízben megfőzzük, a héját lehúzzuk és felszeleteljük. Salátás tálba öntjük, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát, felkockázott paradicsomot és a vékony csíkosra vágott hagymát. Kissé megsózzuk, meglocsoljuk 1-2 kanál olívaolajjal. Közben a tejfölben elkeverünk 1-2 kanál olívaolajat, citromlével, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és belekeverjük a finomra vágott kaprot. Ráöntjük a hagymás, uborkás burgonyára és óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor a saláta mellé szedjük a haltekercseket, és citrommal, kaporral díszítjük.
2015.02.15.
|