© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

BUDAPEST: MEGNYÍLT A 7. MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

GK-Press/cs   

Megnyílt szombat délelőtt a Magyar Ízek Vására a budapesti Millenárison - a hetedik alkalommal megrendezett gasztronómiai vásár középpontjában ezúttal a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények állnak. A vásáron 150 kistermelő mutatja be termékeit, olyan különlegességeket, mint az édesköménnyel fűszerezett erdei gyümölcsös camembert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt és a kapros zsendice. Összesen harminc sajtmester megközelítőleg 6000 kilogramm sajttal és különleges kézműves tejtermékekkel várja a látogatókat.

BUDAPEST MÁRKA CÍMET KAPOTT A GERBEAUD CUKRÁSZDA ÉS AZ ONYX ÉTTEREM

GK-Press/cs   

Budapest Márka címet adományozott Budapest Főváros Közgyűlése a Gerbeaud Cukrászdának és az Onyx étteremnek, magas színvonalú magyar és nemzetközi szolgáltatásaik elismeréséül. Kevés márkanév érdemli meg jobban az elismerést, mint a Gerbeaud, hiszen ez a márkanév, már régóta valódi minőséget képvisel, és régóta viszi jó hírét Budapestnek és Magyarországnak a világban - méltatta a cukrászdát Rogán Antal V. kerületi polgármester kedden, az elismerés átadásakor.

BUDAPEST: ÚJ HELYSZÍNEN RENDEZIK AZ IDEI BELVÁROSI SAJTFESZTIVÁLT

GK-Press   

 

Új helyszínen, a fővárosi Bálnában várja vendégeit a II. Belvárosi Sajtfesztivál pénteken és szombaton. Az érdeklődők a magyar és külföldi sajtkülönlegességek mellett egyéb gasztronómiai érdekességeket is kóstolhatnak.

ÚJABB BUDAPESTI ÉTTEREM KAPOTT MICHELIN-CSILLAGOT

GK-Press   

 

Újabb budapesti étterem, a belvárosban található Borkonyha kapott Michelin-csillagot, az I. kerületi Déryné Bisztró pedig Bib Gourmand minősítést nyert el. A Michelin-kalauz Main Cities of Europe szerkesztői a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár-érték arányt. A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amelyet nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont a hazai közönség és a turisták körében is nagyon népszerű.

Hirdetés

   

>

NEMZETKÖZI FÁNKFESZTIVÁL PILISSZENTKERESZTEN

GK-Press/cs   

Az idén elmaradt telet búcsúztatják szombaton a többségében szlovákok lakta Pilisszentkereszten egy nagyszabású, vidámnak ígérkező fánkfesztivállal. A most hetedik alkalommal sorra kerülő mulatság mára nemzetközivé nőtte ki magát, mert a fánksütő versenyre szlovákiai és romániai csapatok is beneveztek – mondta el Demjén Márta az egész napos rendezvény szervezője.

BUDAPEST: TECHNOLÓGIAI VILÁGÚJDONSÁGOK AZ IDEI KONYHAKIÁLLÍTÁSON

GK-Press   

 

Las Vegas és Köln után Budapest ad otthont a számos technikai újdonságot  felvonultató Konyhakiállításnak, amelyet február 28. és március 2. között a Papp László Budapest Sportarénában rendeznek meg.

KÉT HÉTEN BELÜL MÁSODSZOR IS KOCSONYAÜNNEPET TARTANAK MISKOLCON

GK-Press   

 

Két héten belül másodszor is kocsonyaünnepet tartanak Miskolcon. Március 7-én kezdődik a hagyományos, immár 14. alkalommal megrendezett kocsonyafesztivál, amelynek díszvendége idén Ukrajna és Szikszó lesz. Alig ért véget a városi önkormányzat turisztikai cégei által első alkalommal megrendezett kocsonyafarsang, ismét kocsonyaünnepre várják Miskolcon az érdeklődőket.

TÍZEZREKET VÁRNAK IDÉN IS A NAGYKANIZSAI FÁNKFESZTIVÁLRA

   

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezreket várnak a nagykanizsai országos fánkfesztiválra, amelyre külföldi fánkkészítők is jelezték a részvételüket. A február 28-án és március 1-jén tartandó kétnapos rendezvényről a szervező Vasutasok Országos Közművelődési Egyesülete (VOKE) Kodály Zoltán Művelődési Házának igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a megkóstolható finomságok mellett karneváli felvonulással, valamint álarckészítő-versennyel és kiállítással is várják az érdeklődőket.

KÉT KOCSONYAÜNNEP IS LEHET IDÉN MISKOLCON

   

 

Akár két kocsonyaünnep is lehet idén Miskolcon: a város önkormányzati cégei most először, a rendezvény ötletadói pedig tizennegyedik alkalommal tartanának rendezvényt a tél gasztronómiai jellegzetessége tiszteletére.   

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM