© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Kétszázféle étel a demecseri káposztás napokon

   

                                            

Mintegy kétszázféle étellel várják az ínyenceket a nyolcadik demecseri káposztás napokon, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválján, a hét végén. Kiss Gyula, a nyírségi kisváros polgármestere a rendezvény nyíregyházi sajtótájékoztatóján, szerdán elmondta: a száz főzőstandon szinte minden káposzta-, lilakáposzta- és kelkáposztaételt megfőznek a versenyzők, sőt kelbimbóból, karfiolból, brokkoliból és kínai kelből is készítenek különlegességeket a szakácscsapatok.

Régi idők ízeit idézik meg Tihanyban, levendulás ételekkel

   

 

Régi idők ízeit idézik meg Tihanyban levendulás ételekkel szombaton és vasárnap a Régi Idők Udvarában. "Ezeken a napokon üvegbe zárjuk a nyár érlelő melegét, a termés ízét, zamatát, hogy a hosszú téli estéken egy csipetnyi levendula illatú lekvárt kóstolgatva idézzük fel tihanyi emlékeinket" - mondta el a főszervező Papp Róbert.

Kezes-lábos fesztivál után jön az Etyeki Piknik

   

 

Bár a hétvégén az utolsó Kezes-lábos fesztiválra várják a látogatókat Etyeken, a bor és gasztronómia ünnepe jövőre is folytatódik: Etyeki Piknik néven új programsorozat kezdődik Budapest szőlőskertjében. Rókusfalvy Pál elmondta, hogy a kiváló minősítést elnyert, az utóbbi években 50-70 ezer látogatót vonzó Kezes-lábos fesztivált azért hagyják abba a "csúcson", hogy felépíthessenek és útjára indítsanak egy másik, remélhetőleg hasonlóan sikeres programsorozatot.

Több mint ötszáz csapat verseng a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon

2012.09.18.   

Több mint ötszáz csapat méri össze főzőtudását a szombati Fehérvári Lecsófőző Vigasságon, amelyre az idén minden eddiginél többen jelentkeztek. Az óriási népszerűségnek köszönhetően a Fehérvári Lecsófőző Vigasság az ország második legnagyobb főzőversenyévé nőtte ki magát. Nyolc évvel ezelőtt 52 csapat vett részt a versengésben, mára megtízszereződött a jelentkezők száma: a szeptember 22-i vigasságon 544 bográcsban készül a lecsó a Várkörúton és több környező utcában - hangzott el a programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón.

Sajtünnepet rendeznek szombaton Csermajorban

   

 

Sajtverseny, sajtlovag-avatás, sajtkóstoló, az ország legnagyobb Pannónia sajtja és tejtusa is várja azokat, akik ellátogatnak szombaton a Kapuvárhoz közeli Csermajorban tizenötödik alkalommal megrendezett sajtünnepre. Wellner Andrea, az esemény főszervezője elmondta, hogy a sajtünnep valójában már pénteken megkezdődik, ám az első nap a szigorúan szakmai programoké. Ekkor tartják a sajtversenyt is, amelynek eredményhirdetése azonban már a szombati programok része.

Kóstolja meg Magyarországot! - Gasztronómiai show a Sóstói Múzeumfaluban

   

 

Tizenötezer adag, hetven féle ételkülönlegességet főz, harminchárom szakácscsapat szeptember 15-én a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-n, a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Sóstói Múzeumfaluban. Páll István, a skanzen igazgatója elmondta, hogy az intézmény egyik legnagyobb rendezvényén a hazai séfgárdák mellett Szerbia, Szlovákia és Ukrajna magyarok lakta településeiről is érkeznek főzőmesterek, akik tájjellegű finomságokkal lepik meg az ínyenceket. Sőt a Magyarországon élő ruszin kisebbség szakácscsapata is ott lesz a torkos lakomán, és a múzeumfalu 19 portáján kínálja majd a népcsoport egyedinek számító eledeleit.

Ismét Lecsófesztiválra várják a vendégeket Szentesen

   

Több száz bográcsban rotyog majd szombaton a lecsó a paprika és a paradicsom hazájában, Szentesen, ahol ismét megrendezik a Lecsófesztivált. A fesztivál egy évtizede kis családi napként, öt-hat bográccsal indult, az elmúlt években pedig már több mint kétszázötven csapat készítette el kedvenc ételét saját magának és vendégeinek. Az ország egyik leglátogatottabb gasztronómiai fesztiválján fény derül arra is, hogy mitől lesz házias, különleges, de leginkább finom a lecsó.

Újabb nemzetközi lánc nyit éttermet Budapesten

   

Budapesten nyitja meg első magyarországi, egyben első kelet-európai éttermét hétfőn a Hooters nemzetközi étteremlánc. A Chanticleer csoport tavaly januárban vásárolta fel a Hooters éttermeket üzemeltető, illetve a franchise jogokat gyakorló Hooters of America vállalatot. Az étteremlánc az akvizíció után újabb lendületet kapott, a magyarországi nyitás a kelet-európai terjeszkedés első lépése. A budapesti Liszt Ferenc téren, három szinten, 280 férőhellyel várja a vendégeket az étterem.

Ismét Tiszai Halfesztiválra várják a vendégeket Szegeden

   

                                               

Több mint kétszáz mázsa élő halat készítettek elő a 16. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra, melyet szeptember első hétvégéjén rendeznek Szegeden. A jövő pénteken kezdődő gasztronómiai és kulturális fesztivál három napjára sok ezer vendéget várnak Magyarországról és a határon túlról - mondta Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, szervező az esemény programját bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón. A fesztivált annak idején azzal a céllal szervezték meg, hogy népszerűsítsék a halfogyasztást, emellett azonban a halfőzés-, sütés titkait is elsajátíthatják a vállalkozó kedvű vendégek – közölte a mesterszakács.

Budapest: Ismét HÍR-es Íznapok a Vajdahunyadvárban

   

A különleges, regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet az ötödik HÍR-es Íznapokon a Vajdahunyadvárban, szombaton és vasárnap. A Vidékfejlesztési Minisztérium által 2002-ben elindított Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele és terjesztésük támogatása a rendezvény fő célja - tájékoztattak a szervezők.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM