© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2024. Szeptember
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BUDAPEST: NYÁR ELEJÉN RENDEZIK MEG A GOURMET FESZTIVÁLT

BUDAPEST: NYÁR ELEJÉN RENDEZIK MEG A GOURMET FESZTIVÁLT

Az új generáció lesz a magyar gasztronómia egyik legátfogóbb rendezvényeként számon tartott MBH Bank Gourmet fesztivál központi témája, amelyet ezúttal június 2. és 4. között tartanak a Millenárison.


    A gourmet fesztivál több év kihagyás után tért vissza tavaly májusban, története során először nem egy konkrét ételt állítva a középpontba, hanem egy tágabb témát, az örökséget. Hívószava ezúttal az új generáció lesz - mondta Nemes Richárd főszervező a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
    Mint hozzátette, a rendezvény lényege továbbra is az az óriási, szabadtéri "sétálókóstoló", amelyen mintegy száz kiállító: a legjobb fővárosi és vidéki fine dining éttermek, bisztrók, alternatív éttermek, cukrászdák, borászatok, bárok és sörfőzdék várják a vendégeket.
    Soha ennyi új konyha nem volt még a kínálatban: az ötven résztvevő étterem több mint negyede újoncként jelenik meg a fesztiválon - hívta fel a figyelmet a főszervező.
    Az új kiállítók és az újító szellemű nemzedék képviselői közül nem kevesen a Gourmet Akadémia színpadán is feltűnnek majd.
    Itt a mélyebben szakmai tartalmak mellett könnyedebb beszélgetések is várják a közönséget, kitekintéssel többek között a művészetekre is - jegyezte meg Nemes Richárd.
    Wossala Rozina vendéglátos, műsorvezető, a fesztivál idei nagykövete arról beszélt, hogy a Gourmet Akadémia három workshopján is részt vesz.
    Az első napon Pallag Dáviddal, a Rutin étterem séfjével főz paprikás krumplit, amelybe talán homár is kerül; a másnapi workshopján egy tradicionális és egy újgenerációs hummusz készítését mutatja be; június 4-én pedig Huszár Mátyással (Vasüzlet) és Mizsei Jánossal (MÁK) együtt sütnek báránycsevapcsicsát fermentált salátalevelekkel.
    Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész elmondása szerint Segal Viktor séffel járja körül a színpadon a magyar irodalom és gasztronómia kapcsolatát, feltárva például, hogy Petőfi nemcsak az irodalomban volt újító, hanem a korabeli magyar gasztroforradalom lelkes híve is volt.

  2023.05.23.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- FÉKHIBA LÉPETT FEL EGY BUDAPESTRE ÉRKEZŐ JÁRATNÁL A LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN

- ELLENTÉTES IRÁNYBÓL ÉRKEZŐ VONATOK SZAKÍTOTTAK SZÉT EGY AUTÓT

- TÍZ ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY MISKOLCI RABLÓT

- TÖBB MINT 1 800 DOBOZ ADÓZATLAN CIGARETTÁT TALÁLTAK EGY BOLGÁR KAMIONBAN

- MISKOLC: LETARTÓZTATTAK EGY FÉRFIT, AKI GYERMEKEKRŐL OSZTOTT MEG PORNOGRÁF KÉPEKET

- HALÁLOS TŰZ VOLT A KOMÁROM-ESZTERGOM VÁRMEGYEI CSÁSZÁRON

- ÉG EGY CUKRÁSZÜZEM ÉPÜLETE BIATORBÁGYON

- NÉMET AUTÓBAN ÜLŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR HALT MEG SZOMBATON REZI KÖZELÉBEN

- BUDAPEST: MEGSZŰNT A VÁLTÓHIBA MIATTI FENNAKADÁS A NYUGATI PÁLYAUDVARON