© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON

KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON

 

Több mint fél tonna nyersanyag felhasználásával kettős, 26 órán át tartó dödöllepirítási rekordot állítottak fel a nagykanizsai dödöllefesztiválon. A jubileumi, 10. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál keretében egy tízfős csapat, valamint egyéni rekord-várományosként Czimmermann József arra vállalkozott, hogy 26 órán keresztül folyamatosan készítik a jellegzetes zalai-vasi burgonyás finomságot. A csapat tagjai egymást váltva, megszakítás nélkül álltak a sütők előtt, míg az egyéni kísérlet végrehajtója nyolc óránként csupán 15 percnyi pihenőt tarthatott.


    A pénteken kora délután indult, s egész éjszakán át a belvárosban, érdeklődők sokasága előtt zajló mindkét rekordkísérlet szombat délutánra sikerrel zárult. A csoportos rekord csapattagjai és a civilben általános iskolai tanító Czimmermann József egyaránt elérte a kitűzött célját, a csúcsidő elérését hatalmas tapssal fogadta a több száz érdeklődő.

    A Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa és Környéke Gasztronómia Egyesület, valamint a Kanizsa Turizmusáért Egyesült által 10. alkalommal megrendezett kétnapos dödöllefesztiválon több mint fél tonna nyersanyagot áldoztak fel a rekordokért. Prikryl József, a gasztronómiai egyesület elnöke elmondta: 300 kilogramm burgonyát, 120 kilogramm lisztet, 60 liter tejfölt, 30 kilogramm hagymát, 25 kilogramm zsírt és 12 kilogramm sót használtak fel, amelyből összesen több mint kétezer adag finomságot készítettek a fesztivál hosszú sorokban kígyózó látogatóinak.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- KIHIRDETTÉK AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY GYŐZTESEIT

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP