© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

BOROS KÖNYV BEMUTATÓJÁVAL NYITOTT A PEKINGI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET

   

MEGNYÍLT A KÉZMŰVES MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

   

 

Megnyílt pénteken a Kézműves Magyar Ízek Vására a fővárosban, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató vásár központi terméke idén a hal- és vadhús. A háromnapos vásár helyszíne a budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.

NEMZETKÖZI HURKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK TÁPIÓSZENTMÁRTONBAN

   

 

A falusi disznótor hangulatát idézi fel szombaton Tápiószentmártonban a kilencedik nemzetközi hurkatöltő fesztivál - mondta el a Pest megyei település polgármestere. A nagy megméretésbe 50 csapat nevezett be, közöttük most első alkalommal bolgár és csángó versenyzők, akik a hazai, a szlovák és délvidéki vetélytársakkal küzdenek meg a díjakért.

ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYT HIRDETNEK KÖZÉTKEZTETŐ CÉGEK SZÁMÁRA

   

 

Országos szakácsversenyt hirdet a magyar közétkeztetésben részt vevő cégek számára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A megmérettetésen netto 420 forintból kell tápláló és finom ételeket készíteni. Az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel meghirdetett kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. "A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között" - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

KLASSZIKUS ÉS MODERNIZÁLT RECEPTEKET MUTAT BE AZ ÚJ GUNDEL SZAKÁCSKÖNYV

   

A fővárosi Gundel Étteremben, ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.

MEGKEZDŐDÖTT A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE

   

 

A magyarországi borutakhoz hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat is fogadnak – mondta a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete elnöke szombaton.

ŐSZI GASZTRONÓMIAI SÉTÁK ÍNYENCEKNEK ÉS KÍVÁNCSIAKNAK

   

 

A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzolják el a gasztronómia iránt elkötelezett és a főváros legendáira kíváncsi érdeklődőket a Hosszúlépés csapatának őszi sétái.

PISZTRÁNG- ÉS BORFESZTIVÁLT RENDEZNEK A HÉT VÉGÉN TAPOLCÁN

   

 

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb pisztrángtelepéről származó halakkal és balatoni borokkal várják a látogatókat a péntektől vasárnapig tartó III. Pisztráng- és Borfesztiválon, Tapolcán. A város alatt húzódó barlangrendszer számtalan földalatti tóval rendelkezik, amelyből egy csónakázható is: a földalatti vizek közvetlen összeköttetésben vannak a város szimbólumává vált Malom-tóval és az idén elkészült parti sétánnyal, ez a helyszíne a pisztráng- és borfesztiválnak.

PAPRIKAFESZTIVÁL SZEGEDEN

   

Minden a paprikáról szól október 5-én Szeged-Alsóvároson. A fesztiválon bemutatják a fűszernövény múltját és jelenét, számtalan felhasználási módját és különleges fajtáit. A fesztivál két helyszínen zajlik, mivel kapcsolódik az alsóvárosi Napsugaras Tájház programjaihoz. A Ferences Látogatóközpontban a kolostori hagyományok, a gasztronómia és a paprika jótékony hatásai kapnak főszerepet – mondta Petri Márta főszervező, az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont vezetője a szerdai sajtótájékoztatón.

KÉTSZÁZFÉLE KÁPOSZTÁS ÉTELT KÉSZÍTENEK EL DEMECSERBEN A HÉT VÉGÉN

   

 

Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt, köztük töltött-, toros- és székelykáposztát készít el szombaton és vasárnap a 9. Káposztás Napokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserben. Az eseményen a készítés és a kóstoltatás mellett kiemelten kezelik a káposztával kapcsolatos ősi hagyományokat, a gyalulást és a taposást is - mondta el Kiss Gyula polgármester az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- KIHIRDETTÉK AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY GYŐZTESEIT

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP