SZTÁRSÉFEK ÉTTERMEI A LEGDRÁGÁBBAK ÉS A LEGROSSZABBAK LISTÁJÁN |
|
|
A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem az ételek minőségével vannak elfoglalva. A Harden's London Restaurants csütörtökön megjelent, legújabb kalauza szerint a londoni felsőkategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest - írta a brit The Telegraph internetes kiadása.
|
 |
UBORKÁS TOKÁNY |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 80 dkg színhús, 3-4 csemege- vagy ecetes uborka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, zsír.
|
 |
MAGYAR ÍZEK KARÁCSONYI VÁSÁRA AZ ERZSÉBET TÉREN |
|
|
|
Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán, Budapesten. Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezi meg a vásárt a Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal. A belépés ezúttal is ingyenes.
|
 |
PÉNTEKTŐL HÁROMNAPOS GARDA FESZTIVÁL TIHANYBAN |
|
|
|
A balatoni gardahalászat hagyományát kívánják ápolni a Tihanyban pénteken kezdődő, háromnapos XIII. Garda Fesztiválon, amelyen gardafogó horgászbajnokságot rendeznek kulturális és szórakoztató programok, gasztronómiai élmények kíséretében.
|
 |
ÉTELBEMUTATÓK, VILÁGHÍRŰ SÉFEK A FRANCIA ÍZEK GASZTRONÓMIAI PROGRAMSOROZATBAN |
|
|
Kóstolókkal, ételbemutatókkal és nemzetközi hírű séfek specialitásaival mutatkozik be a francia gasztronómia november 13. és 20. között a főváros több helyszínén a Francia ízek rendezvénysorozat keretében. Pénteken és szombaton a budapesti Vásárcsarnokban minőségi francia borok, péksütemények, sajtok és egyéb termékek kóstolóival, a fővárosi Auchan üzletekben pedig francia termékek széles kínálatával várják az érdeklődőket. Ugyanebben az időszakban erre az alkalomra összeállított menüsorokkal készül több fővárosi étterem is - mutatta be a programot Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján hétfőn.
|
 |
SZÉKELY VÁROSOKÉ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA FŐZÉSÉNEK ÚJ VILÁGCSÚCSA |
|
|
|
Az egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton, Székelyudvarhelyen – írja a Székelyhon portál. A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 ezer 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.
|
 |
SZŐLŐS KACSAMELL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: egy nagyobb, vagy két kisebb kicsontozott kacsamell, 40 dkg fehér és piros szőlő, 1,5 dl must, 2 dl tejszín, 1 kanál csípős mustár, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
|
 |
LASKAGOMBA SAJTSZÓSSZAL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 60 dkg laskagomba, 5 dl húsleves, 3-4 apró hagyma, 20 dkg krémsajt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 citrom, só, bors, reszelt szerecsendió, liszt, olaj vagy vaj.
|
 |
CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL A NÉGYNAPOS HÉTVÉGÉN |
|
|
|
Rekorddöntésre készül idén a Csabai Kolbászfesztivál: a négynapos hétvégén zajló rendezvény csúcspontjának számító hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. Mint Vad Péter, a fesztivál sajtóreferense elmondta, a szárazkolbászok nemzetközi versenyére is tucatnyi tétel érkezett már egyebek mellett Erdélyből, Csehországból, Szerbiából és Németországból.
|
 |
|