SZŰZÉRMÉK SPÁRGÁVAL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 2 szűzpecsenye (kb. 70-80 dkg), 1 db spárga, 10 dkg kemény sajt, vaj vagy olaj, só, cukor, bors, petrezselyem.
|
 |
CSABAI SÖRFESZTIVÁL ÉS CSÜLÖKPARÁDÉ LESZ BÉKÉSCSABÁN |
|
|
Koncertekkel, pörköltfőző-versennyel és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket a Csabai Sörfesztiválon és Csülökparádén június 12. és 15. között Békéscsabán. A rendezvényen fellépnek mások mellett a Békéscsabai Jókai Színház művészei, a Csík Zenekar, a Hooligans és a Kaláka, valamint az Edda Művek, Rúzsa Magdi, a Saragossa Band és az R-GO együttes.
|
 |
NYITOTT PINCE NAPOK A PÜNKÖSDI HÉTVÉGÉN |
|
|
Csaknem száz pincészet tart nyitva és fogad akár előzetes bejelentkezés nélkül is bortúrázókat országszerte a Nyitott Pince Napok keretében június 7. és 9. között. A Nyitott Pince Napokat először 1996-ban rendezték meg Magyarországon, olasz mintára. Az esemény egyre professzionálisabb előkészítésére és lebonyolítására 2001-ben jött létre a Nyitott Pincék Szövetsége – közölték a szervezők.
|
 |
SPENÓTOS, CSIRKÉS RAKOTT TÉSZTA |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 1 db nagyobb csirkemell, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg száraztészta, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg spenót, 5 dl tej, 15 dkg gouda sajt, 1 citrom, olaj, liszt, só, bors, reszelt szerecsendió, petrezselyem.
|
 |
MÉZES-DIÓS HECSEDLI LETT AZ ÉV FAGYLALTJA SOLTVADKERTEN |
GK-Press/cs |
|
A mézes-diós hecsedlifagylalt érdemelte ki az Év fagylaltja 2014 címet Soltvadkerten, ahol hétfőn több mint ötven fagylalt közül választotta ki a győztest a zsűri.
|
 |
HARMINCEZER ÜVEG BRUNELLO DI MONTALCINÓT HAMISÍTOTTAK OLASZORSZÁGBAN |
|
|
|
Nem biztos, hogy minőségi nedű van a jó nevű olasz vörösborok palackjaiban - derült ki abból a hatósági akcióból, amelynek során harmincezer üveg hamisított bort foglaltak le a héten a hatóságok. Toscana, Umbria, Liguria és Lazio tartomány pincéiben, palackozó üzemeiben, szupermarketjeiben és borüzleteiben foglalták le a palackokat a sienai rendőrség emberei.
|
 |
BUDAPEST: PÉNTEKTŐL VÁRJA A NAGYKÖZÖNSÉGET A GOURMET FESZTIVÁL |
GK-Press/cs |
|
Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai és a legjobb hazai és külföldi séfek rakottkrumpli-kreációi várják péntektől a háromnapos Gourmet Fesztivál látogatóit a fővárosi Millenáris parkban. A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva: lesz például rakottkrumpli-leves, rakott krumpli Szent Jakab-kagylóval, algával.
|
 |
FOGYATÉKKAL ÉLŐKET FOGLALKOZTATÓ ÉTTERMET ADTAK ÁT SZEKSZÁRDON |
|
|
|
Átadták a Kék Madár Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztató, kibővült éttermét csütörtökön, Szekszárdon, amelyet mintegy 40 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással alakítottak ki az alapítvány székhelyén. Az ünnepélyes átadáson Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár úttörő kezdeményezésnek nevezte a vállalkozást és hangoztatta: a kormány fontosnak tartja a szociális gazdaságot.
|
 |
MUSTÁROS CSIRKEMELL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell, 2 tojás, mustár, 1 dl olívaolaj, sültcsirkefűszer, liszt, só, bors.
|
 |
|
|
|
|
>
|
 |
|